TEARS: “Unravelling Travesties”

Δεν ξέρω πόσοι θυμούνται την κριτική που είχε γίνει στο πρώτο EP των Tears αρκετό καιρό πριν… Εν ολίγοις, αθηναίοι που ζουν μόνιμα πλέον στο Los Angeles και δε γράφουν απλώς μουσική, αλλά την αισθάνονται κιόλας (ολόκληρο το review εδώ)!

Περίμενα με ανυπομονησία το ολοκληρωμένο album και τελικά το σχήμα κυκλοφορεί ένα δίσκο αντάξιο των προσδοκιών μου. Πως θα περιέγραφα τον ήχο του Unravelling Travesties”Gouaime Divanis, παρουσιάζει μια δουλειά που πηγάζει απευθείας από προσωπικές του εμπειρίες, δοσμένες περίτεχνα και με την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Μάλιστα, επειδή τα κομμάτια έχουν γραφτεί σε μια ευρεία περίοδο δέκα χρόνων, υπάρχει έντονο το στοιχείο της ποικιλομορφίας, κάτι που κάνει το album ακόμη πιο ενδιαφέρον και σίγουρα πιο πολυεπίπεδο! Βασικά, τα πάντα έχουν σημασία στο Unravelling Travesties”, είτε μικρή είτε μεγάλη και τα προσωπεία που αλλάζει ακούγοντάς το είναι αυτά που στο τέλος σε κάνουν να θέλεις να το ακούσεις ξανά και ξανά! Ίσως ο πιο εσωστρεφής και συνάμα, παρανοϊκά, γοητευτικός δίσκος που έχω ακούσει εδώ και καιρό !Το όλο, άρτια κυκλοθυμικό, τοπίο δένει άψογα με το artwork του Seth Siro που ενσαρκώνει επιτυχώς τα όνειρα, τους εφιάλτες, τις αλήθειες, τα ψέματα και εν γένει, τα συναισθήματα που σου εξιστορεί το album. Τέτοιες ειλικρινείς δουλειές είναι ακριβώς ο λόγος που χαίρομαι που δεν έχω το πλαίσιο κάποιας βαθμολογικής κλίμακας να με περιορίζει! Είναι άδικο να βάλεις απλώς ένα νούμερο στο Unravelling Travesties”… Οφείλεις να το ζήσεις πρώτα και μετά ίσως να μπορέσεις να το περιγράψεις…

491

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.