Adam Gontier (15/09/18) Κύτταρο

Βραδιά Σαββάτου και ο προορισμός μονόδρομος προς το Κύτταρο live club για ν’ ακούσω ζωντανά σ’ ένα sold-out ακουστικό show τον Adam Gontier, τον τραγουδιστή των Saint Asonia και πρώην των Three Days Grace.

Φτάνοντας στο μαγαζί γύρω στις 19:30, διέκρινα ότι το Κύτταρο είχε γεμίσει ασφυκτικά και ότι ο Gontier είχε απήχηση στον κόσμο. Κυρίως έφηβους και άτομα σε νεαρή ηλικία. Πιθανότατα είχαν ‘λιώσει’ και εκείνοι στα ‘00s ή ακόμη και τώρα τα χιτάκια των Three Days Grace.



Περιμέναμε αγωνιωδώς γύρω στη μιάμιση ώρα να ξεκινήσει το live. Στις 21:00 ακριβώς εμφανίστηκε ο Adam στη σκηνή με την κιθάρα του για συντροφιά. Χωρίς πολλά πολλά τραγούδησε πρώτο το hit των Saint Asonia, “Better Place”. ‘Ηταν εύκολο να διακρίνει κανείς πως η χροιά της φωνής του είχε παραμείνει αναλλοίωτη στον χρόνο. Για την συνέχεια, είπε το “Home”, τραγούδι – έκπληξη από την δισκογραφία των 3DG, το οποίο είναι αρκετά αγαπημένο.



Ο ήχος ευτυχώς ήταν πεντακάθαρος και συνέβαλε στο να ευχαριστηθούμε την ερμηνεία του Adam με το παραπάνω. Ο καλλιτέχνης συνέχισε ακάθεκτος με περισσότερες επιτυχίες των 3DG, εξωτερικεύοντας ακατάπαυστα το πάθος από μέσα του. Αν και το show ήταν ακουστικό, μπορώ να πω πως ήταν αρκετά ενδιαφέρον μιας και το κοινό και ο Adam μπορούσαν εύκολα να ενώσουν τις φωνές τους με αποτέλεσμα να γίνουν ένα. Ακόμα, ακολούθησαν κομμάτια όπως τα “Lost In You”, “Wake Up” και “Chalk Outline”.



Ο μουσικός εξέφραζε συνεχώς την ευγνωμοσύνη του και μοίραζε κοπλιμέντα για την υποστήριξη του ελληνικού κοινού. Προ – εκπλήξεως μας, ο Adam είχε προσθέσει στο setlist και διασκευές σε αρκετά δημοφιλή άσματα. Απολαύσαμε το “I Don’t Care” ζωντανά από την συνεργασία του με τους Apocalyptica και επιτυχίες από τα (λατρεμένα) ‘90s, όπως τα “Black” των Pearl Jam, “Wicked Game” του Chris Isaak και “Nutshell” των Alice In Chains. Κατόρθωσε να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς και προσωπικά μιλώντας, μου προκάλεσε ‘shivers down my spine’, που λένε και στα ξένα.



Επόμενο κομμάτι ήταν το “Breaking The Habit” από τους συνοδοιπόρους του, Linkin Park, μιας και ξεκίνησαν την ίδια περίοδο. Ο Gontier, χαρακτηριστικός για το ταλέντο των φωνητικών χορδών του, το έκοψε και το έραψε ακριβώς στα μέτρα του. Και αυτή είναι ακριβώς η σωστή δουλειά που απαιτείται από έναν πολύ καλό performer. “I Hate Everything About You” μιας και ο κόσμος ήδη το ζητούσε. Σε κάποια στιγμή μία τραγουδούσε ο Adam, μία το κοινό. ‘Υστερα το πέρας της μιας ώρας, ο μουσικός και frontman χαιρέτησε τους ‘Ελληνες φίλους του και έφυγε από την σκηνή.



Το μαρτύριο κράτησε μόνο για πέντε λεπτά, καθώς επέστρεψε στο σανίδι για το encore. Η ώρα των χιτιών! ‘Εδωσε πόνο στο “Pain” ( το οποίο και αυτό το ζητούσαν ήδη), στο “Animal I’ve Become” και στο τελευταίο “Too Late”. Αν και τα τρία τους ήταν δυναμικά τραγούδια, ο Adam και αυτή η φωνή του πέτυχαν τον άριστο τρόπο εκτέλεσής τους υπό τη συνοδεία μόνο μιας κιθάρας. Κλείνοντας στη μία ώρα και είκοσι λεπτά ανανέωσε το ραντεβού του με τους ‘Ελληνες ακροατές λίαν συντόμως. Είτε ξανάρθει solo, είτε με τους Saint Asonia, τρέχτε να προλάβετε και θα ζήσετε εμπεριστατωμένα μια μαγική rock βραδιά. Until then…



Setlist
–    Better Place
–    Home
–    Dying Slowly
–    Wake Up
–    I Don’t Care (Apocalyptica cover)
–    Get Out Alive
–    Lost in You
–    Chalk Outline
–    Black (Pearl Jam cover)
–    Wicked Game (Chris Isaak cover)
–    Nutshell (Alice in Chains cover)
–    World So Cold
–    Gone Forever
–    Breaking The Habit (Linkin Park cover)
–    I Hate Everything About You
–    Pain
–    Animal I’ve Become
–    Too Late

Φωτογραφίες: Ιωάννα Κίτρου

523

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!