SENZAR: Non-titled

Πρώτη κυκλοφορία για τους Δουβλινέζους που αναδύθηκαν από τις στάχτες των Coldwar, και όπως οτιδήποτε μεταλλικό ξεπήδηξε από το νησί των ξωτικών, του catholic guilt και της πατάτας, ανήκει στην κατηγορία “ιτς μέταλ σερ, μπατ νοτ ας γουή νόου ιτ”.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μαυρισμένο death metal, στριφνό και, ευτυχώς για μένα, μακριά από “κοίτα πόσο brutal είμαι” αμερικανισμούς, που στηρίζεται σε ευφάνταστα αλλά όχι πολύπλοκα riff, πολλά στρώματα στις συνθέσεις και ζέχνει ένα ιντελέξουαλ πριμιτιβισμό, κάπως σαν τους συνοδοιπόρους τους Bolzer, Anaal Nathrakh κλπ (χωρίς να τους μοιάζει ιδιαίτερα ηχητικά πάντα), ενώ δεν λείπουν και οι απαραίτητοι πλέον για τον προοδευτικό ακραίο ήχο Voivod-ισμοί (κάποια φάση πρέπει να κάνουμε λίστα με τα Jung-ικού τύπου metal αρχέτυπα και οι Καναδοί θα είναι κάπου στην κορφή).     

Με διάρκεια κάτω από μισή ώρα, το EP, που οι ίδιοι επιμένουν ότι έιναι χωρίς τίτλο και όχι ομώνυμο, είναι σχετικά χορταστικό αλλά σε αφήνει να θέλεις κι άλλο, και σε συνδυασμό με το πανέμορφο εξώφυλλο και τους (σπάνιους για το είδος) φιλοσοφικούς στίχους με κάνει να ελπίζω για το ιδίωμα death metal, το οποίο πέρα από κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις κάπου είχε τελματώσει. Ελπίζω μόνο να συνεχίσουν εξίσου συναρπαστικά.

535

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.