INDICA: “Shine”

Είναι φορές που απορώ με τα βύσματα κάποιων…

Διότι για να έχουν υπογράψει από το 2010 με τη Nuclear Blast οι Indica, πρέπει να είχαν γερό μέσο, και σίγουρα θράσος. Και επειδή καμιά φορά καλό είναι να λέμε και ονόματα, ο λόγος που το σχήμα εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας είναι ο Tuomas Holopainen, ο οποίος από τότε που περιόδευσαν με τους Nightwish τις ανέλαβε ως παραγωγός (ωραίες κοπέλες γαρ).

Αυτή η all-female band, ξεκίνησε το 2003 και έκανε όντως επιτυχία… στη Φιλανδία όμως! Διότι πέρα από τα σύνορα της χώρας τους οι Indica δεν έκαναν ποτέ όνομα, και ούτε πρόκειται. Δε με ενοχλεί η pop αισθητική του group. Με ενοχλεί το ότι είναι τόσο μέτριο αυτό που ακούω, που μπροστά τους οι Tatu (ότι θυμάμαι χαίρομαι), είναι κλάσεις ανώτερες. Και μιας και ουσιαστικά μιλάμε για girlbands, σκεφτείτε ονόματα όπως All Saints, Backstreet Boys (χεχ, αστεϊσμοί), και τις προαναφερθείσες Tatu, απλά με μια ανεπαίσθητη χροιά κιθάρας (μπράβο Tuomas είσαι μεγάλος παραγωγός…) και ανούσια μπαλαντο-τράγουδα.

Μια δουλειά όπου η καλύτερη στιγμή της είναι η πόζα της Johanna Salomaa στο εξώφυλλο. Αγαπητή Nuclear Blast, υπέγραψε τη Φουρέιρα τώρα! Ποζάρει καλύτερα!

ΥΓ Τι λες; Έχουν και βιολί; Συγκινήθηκα…

490

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.