ARMORY: “The Search”

Aπό την Σουηδία μας έρχονται οι Armory και με το νέο τους album “The Search” φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τους οπαδούς του Speed Metal. Ορμητήριο των Armory είναι το Hisingen, προάστιο του Gothenburg της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας και έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo.

Οι Armory σχηματίστηκαν το 2012, κυκλοφόρησαν το πρώτο demo τους “Open Fire ” το νοέμβριο του 2013 και το δεύτερο demo “S.M.I” (Speed Metal Island) το φεβρουάριο του 2015 αφιερώνοντας το στη μεταλλική σκηνή του Hisingen. Το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album “World Peace… Cosmic War” με το “The Search” να αποτελεί θεματολογικά συνέχεια του.

Το “The Search” περιλαμβάνει έντεκα κομμάτια με τους Armory να  προσφέρουν γρήγορο, σκληρό, επιθετικό Speed Metal χωρίς να έχουν διάθεση για πειραματισμούς. Με το κομμάτι “The Search” ανοίγουν την αυλαία δυναμικά,η εισαγωγή του τραγουδιού είναι σχετικά αργή για να φτιάξει ατμόσφαιρα, γρήγορα το tempo αλλάζει με τις κιθάρες ακολουθούμενες απο τα τύμπανα να πιάνουν υψηλές ταχύτητες. Επομενο το “Hyperion” ξεκινά πολυ πιο γρήγορα με πολύπλοκα  riffs να εξαπολύονται το ένα μετά το άλλο έχοντας σκοπό την ώθηση σε ανελέητο Headbanging . Γενικά μεγάλο ατού της μπάντας είναι η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στις κιθάρες και σε γενικές γραμμές και τα υπόλοιπα κομμάτια ακολουθούν την συνταγή των πρώτων δύο τραγουδιών.

Σε αντιθέση με άλλα album του ίδιου ιδιώματος που έχουν πιο γυαλισμένο ήχο καταστρέφοντας το τελικό αποτέλεσμα, ο ήχος του “The Search” είναι τραχύς και αποτελεί θετικό στοιχείο. Highlights του δίσκου είναι τα “Vault Seven” και “Heavy Metal Impact” με το δεύτερο να έχει μια πιο κλασσική metal αύρα και να θυμίζει Enforcer. Επίσης το “Hisingen Warriors” είναι δυνατό κομμάτι και φτιαγμένο για να παίζεται στα live.

Οι Σουηδοί βρίσκονται σε καλό δρόμο με το “The Search” και καταφέρνουν να καθιερωθούν στο ιδίωμα,αποδίδοντας παθιασμένο Speed Metal. Επόμενος στόχος η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία,με τον επόμενο δίσκο να είναι καθοριστικός για την πορεία του group.

Line Up:
Ingelman : Guitars
Ace: Drums
Konstapel P: Vocals
GG. Sundin: Guitars
Anglegrinder: Bass

527

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.