AC/DC: “Live at River Plate”

Δεν ξέρω εάν έχει οποιοδήποτε νόημα να περιγράψω πλέον ένα DVD των AC/DC. Άλλωστε είναι γνωστό πως εδώ και πολλά χρόνια, όλα πάνω στη σκηνή τους είναι σκηνοθετημένα και όλες οι κινήσεις προμελετημένες, με αποτέλεσμα άπαξ και έχεις την τύχη να τους δεις μια φορά, είναι σα να τους έχεις δει σε ολόκληρη την περιοδεία.

Βέβαια, αυτό δεν πτοεί κανένα fan τους και σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει το γεγονός πως ο Angus Young και η παρέα του είναι η μεγαλύτερη rock μπάντα εν ζωή!

Στο δια ταύτα λοιπόν… Το “Live at River Plate” περιέχει το ίδιο ακριβώς setlist με αυτό που τους είχαμε απολαύσει στην Αθήνα, με τη διαφορά πως το κοινό εκεί στην Αργεντινή είναι καλύτερο από το δικό μας και μην ακούσω τσιμουδιά! Διότι, πέρα το ότι εμείς δε φτάσαμε καν το sold out (σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες) δεν είχαμε τέτοια ενέργεια στο live και το μόνο σίγουρο είναι πως δε φταίνε οι AC/DC! Η συγκεκριμένη εμφάνιση, για όσους ξεχνούν εύκολα, έγινε το 2009 και η μπάντα στα πλαίσια της προώθησης του νέου, τότε, Black Ice έπαιξε ελάχιστα από το τελευταίο πόνημά της (ως είθισται δηλαδή) και τρέλανε τους παρευρισκόμενους με όλα τα κλασσικά κομμάτια της 35χρονης καριέρας της. Το bonus υλικό δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά σε ονόματα όπως οι AC/DC δε νομίζω πως χρειάζεται και κάτι extra! Και μόνο η ηχογραφημένη ζωντανά εμφάνισή τους, αξίζει τα λεφτά του DVD. Προτείνεται σε όλους όσους είχαν παραβρεθεί εκείνη την ημέρα στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να ζήσουν την εμπειρία live… Με απλά μαθηματικά λοιπόν, προτείνεται σε όλους!

402

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.