BLACK SKY GIANT: “Planet Terror”

ALBUM

Είδος: Psych/Stoner Rock
Δισκογραφική: Made of Stone Recordings
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1 Ιουνίου 2021

Το τμήμα scouting της Made of Stone recordings πραγματικά έχει ξεπεράσει και το αντίστοιχο της ποδοσφαιρικής ομάδας της F.C. Porto όσον αφορά στην ανακάλυψη εκκολαπτόμενων ταλέντων / “ακατέργαστων διαμαντιών”, που έχουν προοπτική να λάμψουν. Μόνο που στην τελευταία περίπτωση το ορυκτό που ανακαλύψαν προέρχεται κάπου…..from outer space και αντί για καράτια η αξία του εκτιμάται σε riffs.

Οι δορυφόροι εξέλαβαν το τελευταίο ηχητικό σήμα που εξέπεμψε ο αγνώστου ταυτότητος “ιπτάμενος μουσικός δίσκος” λίγο πριν χαθεί πάνω από τη χώρα του τανγκό, και συγκεκριμένα στο Rosario της Αργεντινής, το οποίο απέχει περί τις τέσσερις ώρες από το Buenos Aires όπου και βρέθηκε ο μοναδικός επιβάτης/πιλότος και αποκλειστικά υπεύθυνος πίσω από τους Black Sky Giant.

Το one man project, λόγω και της κοινής καταγωγής, εμφανίζει πολλές ομοιότητες από μουσικής πλευράς αλλά και από άποψη ιδιοσυγκρασίας με την πάλαι ποτέ παλιοπαρέα του Sergio Ch. των Natas, όχι τόσο στα πρώτα τους βήματα με τον straight forward ακατέργαστο πρώιμο desert ήχο, αλλά με την μεταγενέστερη πειραματική και ψυχεδελική προσέγγιση των toba trance, δεδομένου ότι η χρήση των αισθήσεων και της αντίληψης του ακροατή αποτελούν μέρος του ηχητικού ταξιδιού.

Η μπάντα στρώνει ένα “ιπτάμενο μουσικό χαλί” στο οποίο μπορούμε να επιβιβαστούμε όλοι για μια επίγεια ξενάγηση σε “ξηρά και άνυδρα ηχοτόπια”, όπου μπορούμε να περιπλανηθούμε με οδηγό τον Dylan Carlson των Earth, ενώ την ξενάγηση έχουν αναλάβει οι υπνωτιστικές κιθαριστικές μελωδίες του Gary Arce των Yawning Man, δημιουργώντας το ιδανικό μουσικό υπόβαθρο αυτού του tour.

Με την ίδια ευκολία και άνεση που κινείται σε γήινα περιβάλλοντα, μπορεί επίσης να τρυπάει τα στρώματα της ατμόσφαιρας για να βρεθεί στο διάστημα και να αποτελέσει μέρος του συνόλου συντροφιά με τα διάφορα ουράνια σώματα και με τους δικούς μας Tuber, για εκ νέου συμπαντικές αναζητήσεις, προσδίδοντας ένα space vibe, χάριν στις ψυχεδελικές και συνάμα ατμοσφαιρικές post αναφορές που χρησιμοποιούν.

Η μπάντα καταφέρνει να περιπλέξει stoner, post, space και prog στοιχεία στον ήχο της με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κουράζει αλλά αντιθέτως προσδίδοντας μια αναζωογονητική αίσθηση φρεσκάδας, στο ήδη παρωχημένο ιδίωμα.

Η μικρή διάρκεια του δίσκου σε συνδυασμό με την ορχηστρική προσέγγιση που ακολουθεί η μπάντα μέσα από αργόσυρτα fuzzy riffs, “καθαρά” solos, διάφορα sample και μια μικρή δόση από synth υπό την σκέπη μιας “καλογυαλισμένης” παραγωγής, ενδείκνυται για ασταμάτητες ακροάσεις στο repeat, μέχρι να “πεθάνει ο Highlander”, να ρίξει μαύρο χιόνι ή μέχρι να γίνει το μυαλό σου σαν λιωμένο cheddar.

Αν προτιμάς τις μουσικές σου αναζητήσεις χαλαρές και ταξιδιάρικες τότε φρόντισε να κλείσεις το δικό σου εισιτήριο έγκαιρα, καθώς τη στιγμή που συντάσσεται το κείμενο έχει εξαντληθεί με ραγδαίους ρυθμούς από τις προπαραγγελίες το 50% των υπό κοπή χρωματιστών βινυλίων.

“So Be Quick or Be ….”

Facebook: https://www.facebook.com/blackskygiant
Bandcamp: https://blackskygiant.bandcamp.com/album/planet-terror

1124

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...