CRYPT SERMON: “The Ruins Of Fading Light”

Εδώ και αρκετά χρόνια, ψάχναμε με το “κιάλι” να βρούμε ένα αξιόλογο epic metal album. Το τελευταίο διάστημα, αυτό έχει αλλάξει άρδην προς το καλύτερο αφού βγαίνουν πλέον πολλά αξιόλογα νέα σχήματα με το epic στοιχείο να κοσμεί τη μουσική τους. Οι Crypt Sermon, είναι μία από αυτές τις μπάντες και το νέο τους album “The Ruins Of Fading Light” είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που αποκαλούμε epic doom metal.

Οι Αμερικανοί δημιουργήθηκαν μόλις το 2013 και έχουν καταφέρει να προκαλέσουν αρκετό “ντόρο” γύρω από το όνομα τους (προς το καλύτερο, φυσικά) έχοντας μόνο μία δισκογραφική δουλειά, το “Out Of The Garden” του 2015. Το δεύτερο τους “πόνημα” με τίτλο “The Ruins Of Fading Light”, μοιάζει ικανό να τους τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στο χώρο του epic metal γενικότερα, κάνοντας τους το πιο “καυτό” όνομα της σκηνής τους.

Οι Crypt Sermon, έχουν καταφέρει να προκαλέσουν το μεταλλικό κοινό με το συνδυασμό δύο ήχων που πάντα “κέντριζε” το ενδιαφέρον των οπαδών και δεν είναι άλλοι από το epic metal και το doom metal. Ο “κατάλογος” των επιρροών τους, έχει από Manowar μέχρι Candlemass και κάτι από early doom και ‘80s heavy metal. Η σύνθεση των κομματιών και φυσικά το “ντύσιμο” αυτών με το κατάλληλο μουσικό “υπόστρωμα”, φαίνεται να ανήκουν στα “ατού” της μπάντας και είναι κάποιοι από τους λόγους που τους έχουν φτάσει σε υψηλή θέση στις “προτιμήσεις” των ακροατών.

Οι Αμερικανοί metallers, με περίσσιο μουσικό “θράσος”, δε διστάζουν να “δείξουν” τα μεγάλα ονόματα ως “δασκάλους” τους σε αυτό το μουσικό εγχείρημα χωρίς όμως να είναι κοινοί αντιγραφείς αλλά μία νέα εξαιρετική μπάντα που ξέρει να αποδώσει τα “του Καίσαρα στο Καίσαρει”. Έτσι, θα βρεις ομοιότητες στο riff του “Key of Solomon” με το αριστούργημα των Manowar “Mountains” χωρίς όμως να σε “χαλάει” αλλά αντιθέτως με τα “νέα” δικά τους “υλικά” να μοιάζει ως ένα σύγχρονο έπος. Το εναρκτήριο “The Ninth Templar (Black Candle Flame)”, σε βάζει από νωρίς σε αυτό το “ταξίδι” στο Μεσαίωνα ενώ το “Christ Is Dead” είναι ότι πιο doom και “μυστηριώδες” έχεις ακούσει το τελευταίο καιρό.

Οι Crypt Sermon, δε σταματούν εκεί! Δείχνοντας την epic πλευρά τους, δημιουργούν το 10λεπτο ομώνυμο “The Ruins Of Fading Light” όπου καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία αξιόλογη μπάντα και συνθετικά. Οι ερμηνείες του Brooks Wilson, είναι σα μεσαιωνικές ιαχές “μάχης” βγάζοντας όλη τη “σκοτεινή” ατμόσφαιρα που κατακλύζει το album. Είναι αδύνατο, να μη σε “αγγίξει” η ερμηνεία του “Beneath The Torchfire Glare” με όλο αυτό το doom και “μυστηριώδες” ύφος που αναδύει.

Οι Crypt Sermon, βάζουν “γερές” βάσεις για να γίνουν μία αξιόλογη μπάντα που θα αφήσει εποχή στο χώρο του epic, όπως οι Manilla Road, οι Manowar και άλλες μεγάλες μπάντες της σκηνής. Το “The Ruins Of Fading Light”, είναι το “διαβατήριο” τους για να το πετύχουν αυτό. Είναι ο δίσκος, που θα τους καθιερώσει στο metal στερέωμα και που αργότερα θα λογίζεται ως κλασικός. Οι Αμερικανοί epic/doomsters, βγάζουν όλο αυτό το “μυστήριο” που γουστάρει ο οπαδός και “τρώγεται” να το γνωρίσει, να το ακούσει. Νομίζω, από τα καλύτερα albums της χρονιάς στο χώρο του και γενικότερα της σκηνής. All hail, Crypt Sermon..

557

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.