DEMON HEAD: “Viscera”

ALBUM

Είδος: Doom/Occult Rock
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Ιανουαρίου 2021

Αν και βρήκα το “Thunder in the Fields” των Δανών ντουμοροκάδων αρκετά συμπαθητικό όταν μου έσκασε στο inbox για παρουσίαση το 2017, η αλήθεια είναι πως δεν με συντάραξε τόσο ώστε να παρακολουθώ την μπάντα και κάπου δεν πήρα πρέφα ούτε το διάδοχο του, το “Hellfire Ocean Void” του 2019, αλλά ακούγοντας το “Viscera” νομίζω πως θα πρέπει να κάνω μια αναδρομή και σ’αυτό, γιατί σε εμένα τουλάχιστον πλέον ακούγονται σαν άλλη μπάντα.

Αυτά που έλεγα για την παλιότερη κυκλοφορία τους για garage και τέτοιες βρώμικες επιρροές ξεχάστε τα, η μπάντα εδώ κρατάει το ρετρό doom rock κομμάτι της συνταγής αλλά το εμπλουτίζει με ψυχεδελική prog που πλέον κοιτάει αρκετά προς Hexvessel μονοπάτια, αν αυτοί ήταν βέβαια ροκ μπάντα. Πιο σκοτεινοί, πιο γήινοι, πιο περίεργοι, με σημεία που θα μπορούσαν να ανήκουν σε κομμάτι των In The Woods πριν ξαναγυρίσουμε πάντα στους Sabbath, οι Demon Head πετυχαίνουν επιτέλους να ανταποκρίνονται ορθά στην πιο λάθος χρησιμοποιημένη ταμπέλα της τελευταίας δεκαετίας, το occult rock.

Χωρίς να υπονοώ προφανώς ότι τα παλιότερα τους άλμπουμ ήταν χάλια, γιατί δεν ήταν, εδώ ξεκάθαρα έχουμε μια νέα οπτική για την μπάντα, πιο γοτθική και ατμοσφαιρική και απείρως πιο ικανοποιητική, για μένα τουλάχιστον. Ός@ τους είχατε ξεγράψει μετά από μια ακρόαση προηγούμενων δουλειών τους, ξανασημειώστε τους, συνταρακτικοί εξακολουθούν να μην είναι, αλλά πλέον τους θεωρώ απείρως πιο αξιοπρόσεκτους, πλέον μπαίνουν και αυτοί στην “από κοντά” κατηγορία.

Facebook: https://www.facebook.com/Demoncoven
Bandcamp: https://demonhead.bandcamp.com/

399

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.