THE SOUND EXPLOSION: "The Explosive Sounds Of…The Sound Explosion"

Με το πρώτο single “Hangover Baby/Some Other Guy” το 1993, το ντεμπούτο άλμπουμ “Teen Trash Volume 14: From Athens, Greece” έναν χρόνο αργότερα, και έχοντας βρεθεί στο πλευρό ονομάτων όπως The Fuzztones, Sick Rose, Cynics, The Marshmallow Overcoat αλλά και των θρυλικών Dead Moon, οι Sound Explosion επιστρέφουν 24 χρόνια μετά να δείξουν ότι το garage είναι εδώ να δώσει ένα ισχυρό “παρών”, μπαίνοντας και πάλι στο στούντιο.

Στην προκειμένη στιγμή, θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να αποσπαστούμε με το εάν θα ήταν καλύτερο ή όχι να έχει γίνει νωρίτερα, το εάν υπήρχε έμπνευση και τους λόγους που δεν είχαμε για καιρό στα χέρια μας καινούριο υλικό τους, και αυτό γιατί έτσι κι αλλιώς το “The Explosive Sounds Of…The Sound Explosion” από την Lost in tyme records, δεν θα σου αφήσει περιθώρια.

Ένας συμπαγής δίσκος αποτελούμενος από 14 κομμάτια, τα οποία δένονται από τα φωνητικά, τα τύμπανα, τις κιθάρες που μυρίζουν το garage των ‘60s και την farfisa, που αγαπήσαμε σε αυτούς.

Ο δίσκος είναι ένα κράμα έμπνευσης όλων αυτών των χρόνων που πέρασαν, μιας και πρόκειται για έναν συνδυασμό υλικού που γραφόταν όσο καιρό περιμέναμε αλλά και καινούριου, γεγονός που εκ των πραγμάτων ενώ θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα risky, εδώ μπορούμε να πούμε ότι το πείραμα τελικά πέτυχε.

Επηρεασμένοι πάντα από την garage rock αναβίωση των 1980s (η οποία είχε μπλεχτεί με το punk) που οι ίδιοι έζησαν, αλλά και τις Αμερικάνικες garage μπάντες της δεκαετίας του ’60, καταφέρνουν να μας υπενθυμίσουν τί ακριβώς αγαπάμε σε αυτό το είδος.

“Don’t Shoot Me Down”, “Cause You Lie”, “Baby Baby Bye Bye” και το “Through Space And Tyme” (που προσωπικά ξεχώρισα μιας και αντηχούσε στα αυτιά μου για αρκετή ώρα, από την πρώτη κιόλας ακρόαση του δίσκου) να κλείνει ένα άλμπουμ που αξίζει να υπάρχει κάπου ανάμεσα στα βινύλια αυτού του είδους.

Κλείνοντας, μιας και παρευρέθηκα και στο πρόσφατο live τους, αν τυχόν σας έχει διαφύγει να τους δείτε επί σκηνής, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την επόμενη φορά να το επιδιώξετε. Όπως συμβαίνει πολλές φορές στην garage rock και το rock n roll, αλλά και ειδικότερα όσον αφορά τους ίδιους, η αίσθηση που σου αφήνουν ξεπερνάει τις προσδοκίες και τα live τους πολλές φορές ανταποκρίνονται εξίσου στο “ένα μεγάλο πάρτι”. Θα έχετε την ευκαιρία σίγουρα μιας και μας έχουν αποδείξει πόσο αγαπάνε να βρίσκονται εκεί πάνω, και πόσω μάλλον που θα συνδυάζεται με μία τρομερή επιστροφή δισκογραφικά.

520