LACHRYMOSE: “The Unseen” EP

Λίγες είναι οι περιπτώσεις που η ακρόαση ενός δίσκου (στην περίπτωση μας ΕP) μπορεί να ξυπνήσει πραγματικά βαθιά συναισθήματα και μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το “The Unseen”. Aλλά ας πάρουμε τα πράγματα άπο την αρχή.

Οι Lachrymose ξεκίνησαν την μουσική πορεία τους από τη Θεσσαλονίκη το 2013 κινούμενοι σε  dark, doom και gothic μονοπάτια. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο “Carpe Noctum” το 2015 και μετά από αλλαγές στο line up έφτασε ο καιρός να κυκλοφορήσουν το νέο τους EP. Νέος drummer είναι ο Κυριάκος Τσακαλίδης των επίσης Θεσσαλονικιών Chronomancy και συνεχίζουν στη μπάντα κιθάρα ο Kirk Aray και στα φωνητικά η Hel.

Το “The Unseen”, αποτελείται από πέντε νέα τραγούδια, ηχογραφημένα στο Valve studio, με μίξη του Γιώργου Εμμανουήλ (Rotting Christ, Lucifer’s Child) στο Pentagram studio και mastering του Chris Fielding στο Skyhammer studio. Guest μουσικούς έχουμε τον Jimmy Todd στο μπάσο και Κώστα Ματή στα τύμπανα. Αρχικά πρέπει να τονίσω οτι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο τομέα της παραγωγής. Τα πάντα ακούγονται πεντακάθαρα, ο ήχος έχει ισορροπία ανάμεσα σε δύναμη και όγκο και επίσης αναδεικνύεται η πολύ πλουσια φωνή της Hel.

Κάθε τραγούδι εχει κάτι το ξεχωριστό να προσφέρει στον ακροατή, χτίζοντας την δική του ατμόσφαιρα και καταφέρνοντας να αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο του. Κανένα από τα τραγούδια δεν έχει κάτι περιττό και δεν βρίσκεις σημείο που να κάνει κοιλιά το “The Unseen”. Το ομώνυμο κομμάτι ξεκινά δυναμικά θυμίζοντας Candlemass, με την Hel να σε κερδίζει από την αρχή. Φοβερή εισαγωγή το “This Sickness” σε σηκώνει από τον καναπέ και στη συνέχεια εξελίσσεται με ωραίες μελωδίες και ένα όμορφο solo στη μέση, πολύ δυνατο κομμάτι.

Τρίτο στην σειρά το Nepenthe, πανέμορφο μέσα στη μελαγχολία του και με τρομερή ρεφρενάρα… Α, επίσης το solo σκοτώνει!!! “Darkside Waltz” το επόμενο και η φωνή της Hel σε ταξιδεύει. Αρκετά σκοτεινό με φοβερά doom περάσματα. Τελευταίο και το πιο ιδιαίτερο το “Capricorn Descending” στο οποίο συμμετέχουν οι The Dead Creed. Αρκετά συναισθηματικό, καταφέρνει να σε στοιχειώσει με τις μελωδίες του.

Εν κατακλείδι, οι LACHRYMOSE στο “The Unseen” έχουν κάνει φοβερή δουλειά,όλα τα τραγούδια έχουν κάτι να προσφέρουν και σίγουρα, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, περιμένω την επόμενη κίνηση τους με ανυπομονησία. Επίσης πολύ όμορφο το εξώφυλλο του, ταιριαστό με το περιεχομενο του δίσκου. Οι LACHRYMOSE  αποδεικνύουν ότι έχουν τις προδιαγραφές για πολύ όμορφα πράγματα στο μέλλον!

496

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.