KINGS WILL FALL: “Thrash Force One”

“Από όλες τις καταστροφές του 20ου αιώνα, η αναμέτρηση γνωστή και ως ο Μεγάλος Πόλεμος τραυμάτισε, όσο καμιά, ανεπανόρθωτα την ανθρωπότητα. Δεν ήταν μόνο τα 22.000.000 που πέθαναν μεταξύ των ετών 1914-1918, όταν ο πληθυσμός της Γης ήταν δραματικά μικρότερος από ότι τώρα, αλλά και ένα σημαντικότερος θάνατος. Αυτοκρατορίες που είχαν αντέξει χρόνια βρήκαν το τέλος τους. Ο Κόσμος έχασε γενιές φιλοσόφων, συγγραφέων, κατασκευαστών, μουσικών, ποιητών, επιστημόνων…”.

Έτσι ξεκινάει το ντεμπούτο μια παρέας από τα Ιταλοελβετικά σύνορα με το όνομα Kings Will Fall που είναι ονειρικό για πρώτο album. Το “Thrash Force One” (κλεμμένο από το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, άραγε;) είναι ένα πολύ όμορφο είδος crossover μεταξύ thrash metal και hardcore που εμένα προσωπικά με συνεπήρε από το πρώτο κιόλας κομμάτι, “Toxic War”. Είναι σαν να ακούω τις πρωτόλειες δουλειές των πολυαγαπημένων μου Σουηδών Raised Fist, μπλεγμένα με NWOSDM (At the Gates, In Flames), με παραδοσιακό bay area thrash (βλέπε Slayer) και groove metal (“Roots” φάση). 

Τα φωνητικά ποικίλλουν μεταξύ πιο ελαφριών, hardcore, σχισμένων και brutal death (Bolt Thrower ας πούμε). Γρήγορες “πολεμικές” ταχύτητες, κοψίματα αυτών με γκρουβάτες μελωδίες, κιθαροσολιές άψογης τεχνικής και φοβερή δυναμική στην παραγωγή. Κομμάτια που αφήνουν κουφάρια στο πέρασμα τους, τα οποία θα σπάνε μάρμαρα σε ζωντανή εκτέλεση και χωρίς να κάνουν κάτι εντελώς νέο, οι Kings Will Fall ακούγονται φρέσκοι.

Οι thrasher όλου του ντουνιά θα σφάλλουν, αν δεν εμπιστευτούν τα λεγόμενα μου. Οι KWF έχουν μέλλον λαμπρό, άπαξ και συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και το “Thrash Force One” θα κρατηθεί ως outsider για την είσοδο στην 20αδα του 2018.

Highlights: “Toxic War”, “Endless Pain”, “Gängster 1948”, “We Are Motörhead” (απλή και διασκεδαστική διασκευή)

532

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.