ELECTRIC BOYS: "And Then Boys Done Swang"

Ίσως από τις πιο υποτιμημένες μπάντες, οι ElectricBoys δημιουργηθήκαν το 1988 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, από το δίδυμο των ConnyBloom (φωνητικά και κιθάρες) και AndyChristell (μπάσο). Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος ήταν το τραγούδι “AllLipsNHips”μέσα από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “FunkOMetalCarpetRide”.

Ο ήχος τους κυμαίνονταν κάπου ανάμεσα στους Extreme, όσον αφορά τα funk στοιχεία, και κάποιες πιο Beatlesphsychedelia πινελιές κάνοντας τους ξεχωριστούς. Άλλωστε, με παραγωγό τον ‘πολύ’ BobRock (Metallica, MötleyCrüe κ.τ.λ.) δύσκολα αποτυγχάνεις!

Το 1992 ήταν η σειρά για το δεύτερο τους πόνημα με τίτλο “GroovusMaximus”. Αρκετά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, πιο heavy, αλλά με τον χαρακτηριστικό ήχο του συγκροτήματος παρών! Μετά από δύο χρόνια το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τρίτο τους άλμπουμ, “Freewheelin”, το οποίο ήταν και το τελευταίο τους. Τους ConnyBloom και AndyChristellθα τους συναντήσουμε στους Hanoi Rocks για τέσσερα περίπου χρόνια. Το 2009 αποφασίζουν να ενώσουν ξανά το group, κυκλοφορούν μία συλλογή, συμμετέχουν σε διάφορα φεστιβάλ και ξεκινάνε τις ηχογραφήσεις για το νέο τους άλμπουμ.

And Then Boys Done Swang ονομάζεται λοιπόν ο νέος δίσκος των Electric Boys.Πραγματικά περίμενα με ανυπομονησία την συγκεκριμένη κυκλοφορία, λόγω του ότι οι ElectricBoysείναι απο τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Ο δίσκος ξεκινάει δυνατά με το Reeferlord. Πιο μοντέρνος ήχος στο συγκεκριμένο αλλά με αρκετά “βρώμικα” στοιχεία μέσα του. MyHeartsNotForSale ακούγεται σαν να γράφηκε για το ντεμπούτο τους. Αρκετά funky με πιασάρικο reffrain και πολύ καλή κιθαριστική δουλειά! The House Is Rockin, Angel In An Armoured Suit και Rollin Down The Road αποτελούν και τα τρία δείγματα του πόσο καλό και up-tempo είναι to And Then Boys Done Swang. Στην ουσία, κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει κάποιο τραγούδι που να υστερεί! Κάθε τραγούδι χαρακτηρίζεται απο δυνατές ενορχηστρώσεις, παθιασμένα φωνητικά απο έναν δυνατό performer και άρτια κιθαριστική δουλειά.

Εν κατακλείδι, το AndThenBoysDoneSwang, είναι ένα πάρα πολύ καλό άλμπουμ γνήσιου hard rock με αρκετή δόση funk και μία μεζούρα classic 70’s rock στοιχείων.

449