BLOOD AND BRUTALITY: “Decor Macabre” EP

Από την ποτισμένη στο bourbon Alabama μας έρχεται το death metal trio των Blood and Brutality. Στη γύρα από το 2009 και μετά από 4 ολοκληρωμένα πονήματα, 2 EPs και ένα split, επιστρέφουν με ένα ακόμα ΕΡ.

Το “Decor Macabre” είναι 19 λεπτά αργόσυρτου death metal, παραδοσιακής φύσης (βλέπε Asphyx, Autopsy) που δεν έχει να προσφέρει κάτι το μοναδικό και απευθύνεται σε ultras οπαδούς του είδους.

Η παραγωγή δεν κλείνει στόματα και τα κομμάτια δεν είναι ικανά να σταθούν μέσα σε compilation με κομμάτια θεών του είδους, όπως οι Death, Carcass, Entombed και τα ρέστα, ενώ το εξώφυλλο μόνο ατυχές θα μπορούσε να το χαρακτηρίσω. 

Το “Decor Macabre” EP δεν είναι βέβαια ούτε και για σουβέρ πάνω στο οποίο η γιαγιά θα βάζει το τσάι της, είναι όμως τόσο προβλέψιμο που με κουράζει να σκέφτομαι τι άλλο να γράψω για να μεγαλώσει το κείμενο και αυτό γιατί δεν λένε να ξεκολλήσουν λίγο από τους ρυθμούς κηδείας και να σε πάνε λίγο πιο γρήγορα (εκτός μικρών εξαιρέσεων). Αν θέλω να θάψω βάζω My Dying Bride! Αν ήταν full length ίσως να είχε και κάτι παραπάνω να δείξει. Ποιος ξέρει;

Το κρίμα στο λαιμό σας.

Highlight: “Erosion of Time” (είναι το μόνο που σώζεται θεωρώ)

519

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.