TANKARD: “Hymns For The Drunk”

Εξαιρετικό το τελευταίο album των Γερμανών thrashers “One Foot in the Grave” (αν δεις τα TOP 20 της περυσινής χρονιάς, θα το δεις να φιγουράρει στην προσωπική μου λίστα) και η τετράδα από τη Φρανκφούρτη κυκλοφορεί μια compilation η οποία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.

Αυτή η best of συλλογή κατ’ αρχάς κυκλοφορεί μέσω της γερμανικής AFM Records, εταιρία που φιλοξένησε στις τάξεις της τους Tankard (για να ακριβολογήσουμε, τους ανέστησε κυριολεκτικά) για μια οκταετία.

Το “Hymns For The Drunk” λοιπόν είναι μια περίληψη της περιόδου 2002 – 2010 κατά την οποία οι Tankard δημιούργησαν πέντε άριστα albums (σε σύνολο 17) και ο καιρός που παγιωνόταν η θέση του Andreas Gutjahr, αυτού του πραγματικά χαρισματικού κιθαρίστα ο οποίος αντικατέστησε τον “δικό μας” Andy Βουλγαρόπουλο, φέρνοντας μια νέα πνοή στη συνθετική οπτική με την τεχνοτροπία του, η οποία μετέτρεψε τους Tankard από μια καλή thrash μπάντα σε ένα σχήμα που εξέλιξε το thrash του σε αυτόφωτο κυριολεκτικά style, μουσικό metal είδος από μόνο του.

Πολλά μικρά έπη από την ακολουθία δίσκων που ξεκίνησε από το “B-Day” και τελείωσε με το “Vol(l)ume 14 ”, ένα σύνολο παχύρρευστης γκαύλας που ρέει μέσω συνθέσεων όπως τα “Rectifier”, “Need Money For Beer”, “The Beauty And The Beast”, “Zombie Attack”, “The Morning After”, “Rules For Fools ” (αιώνια χαραγμένο τραγούδι στην ψυχή του γράφοντα με ένα από τα καλύτερα solo που έχει ακούσει στην άχρηστη ζωή του), με τέλειο ήχο που δεν αλλοιώνει το original feeling ενώ εκτελεστικά, καμία έκπληξη μιας και οι Tankard αποτελούνται από τεχνικότατους μουσικούς που απλόχερα παρουσιάζουν την ενεπνευσμένη γκαύλα τους για απέριττο, άμεσο metal. Φρενήρες, στακάτο riffing και απαράμιλλη σολιστική φρασεολογία από τον master Gutjahr, απόλυτη ισχύς σε όγκο και δύναμη από τους Olaf Zissel (drums) και Frank Thorwarth (μπάσο) και ο Gerre στα καλύτερα του, αειθαλής, αμετανόητος, ειλικρινής και εκφραστικά σαφής.

Ένα χορταστικότατο σύνολο 17 κομματιών, το “Hymns For The Drunk” δεν θα απογοητεύσει κανέναν φίλο του ευρύτερου metal χώρου και ίσως και να αποτελεί μια ιδανική γνωριμία με κάποιον που δεν είχε επαφή με την τέχνη των Tankard. Όπως κάθε άλλη compilation, όχι απαραίτητη για κάποιον που κατέχει την original δισκογραφία τους αλλά σίγουρα πλήρης σύνοψη της αναγέννησης μιας από τις καλύτερες, δημιουργικότερες και τιμιότερες μπάντες που γέννησε η ευρωπαϊκή ήπειρος. Εγγυημένη διασκέδαση, απόλαυση όσο και να κοιτάει κάποιος την Πετρούλα, μια πιτσιρίκα που κλείνει τα μάτια και air guitarίζει thrashάροντας με την ψυχή της. Εβίβα α τούτ λε μοντ!

http://www.tankard.info
https://www.facebook.com/tankardofficial

511

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.