SATURDAY'S HEROES: “Hometown Serenades”

Βαπτισμένοι από album των μεγάλων oi punks The Business, χωρίς να είναι τόσο Oi! οι ίδιοι, οι Σουηδοί Saturday’s Heroes (το όνομα τους θα με έπειθε πως είναι Ιρλανδοί) περισσότερο μοιάζουν με τους Street Dogs και τους πρόσφατους Dropkick Murphys, ενώ είναι μουσικά σιαμαία με τους συμπατριώτες τους The Knockouts.

Το κλίμα λοιπόν, κινείται πολύ κοντά στο λεγόμενο celtic punk και το τρίτο τους δισκάκι ακούγεται ευχάριστα χωρίς να αφήνει μεγάλα σημάδια στο μυαλό σου. Κομμάτια όμως σαν το “Bleeding Eyes” αξίζουν πολλαπλών ακροάσεων.

Το έξτρα θετικό είναι πως είναι πολύ καλοί μουσικοί και έχουν όμορφες ιδέες (το Social Distortion-ικό “Calming Waters” παράδειγμα) και η διάρκεια των 55 λεπτών είναι πέραν του τίμιου για το ιδίωμα αυτό. Διασκεδαστικοί φουλ σε κομμάτια όπως το “I will find my own way”, ίσως και η καλύτερη στιγμή του δίσκου,

Δε βγήκα στην ταράτσα με καπνογόνο πανηγυριζοντας, δεν έριξε χαρτοπόλεμο, αλλά ξεκόλλησα ρυθμικά το πόδι από το μωσαϊκό, αλλά πέρασα 55 όμορφα λεπτά ακούγοντας τους Ήρωες του Σαββάτου. Αν ψάχνεις ένα καλό Punk rock άκουσμα…

428

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.