A CLOUD OF RAVENS: “Sacred Hearts”

EP

Είδος: Gothic | Darkwave | Post-Punk
Δισκογραφική: -4 L T 4 R S
Κυκλοφορία: 2019

Αναπάντεχη έκπληξη από τους Αμερικάνους A Cloud of Ravens, με τον προπομπό “Sacred Hearts”, μία γροθιά στο στομάχι από αγνό και ανόθευτο gothic rock “παλαιάς κοπής”, αλλά με τόσο φρέσκο αέρα που πραγματικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Ήχοι που έχουν μπολιαστεί τόσο όμορφα, μέσα από τρία κομμάτια που κάνουν αίσθηση, οι Bauhaus συναντούν τους Killing Joke ενώ και οι Christian Death ως προς την ατμόσφαιρα δηλώνουν παρόν, και φυσικά οι Sisters of Mercy είναι πάντα παραστάτες και σημείο αναφοράς.

Τρία κομμάτια από απλά συστατικά, δουλεμένα με μεράκι, τα πλήκτρα είναι εκεί να υφαίνουν το γαϊτανάκι της μικρής μας γοτθικής ιστορίας, ενώ οι μελωδίες στην κιθάρα πλέκουν τον ιστό της πλοκής μας, χαρίζοντας απίστευτες στιγμές μουσικής ονείρωξης.

“This Quickening” και οι ρυθμοί αργοί σχεδόν υπνωτικοί, τα πάντα υποβλητικά και πένθιμα σε στιγμές μεγαλείου, χαμός και απώλεια το βασικό συστατικό σε ένα κολλητικό ρεφρέν, άψογο πραγματικά. Η συνέχεια εξίσου καθηλωτική, με το “Alone Inside Your Dark”, γοτθικό και ρομαντικό, ύμνος στον έρωτα αλλά με διεστραμμένη εικόνα, το πάθος και ο χτύπος της καρδιάς έντονος, κανένας δεν είναι μόνος. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα το ομώνυμο “Sacred Hearts”, πιο ηλεκτρονικό ως προς την ατμοσφαιρική του διάσταση, αρκετά “σκοτεινό” και χορευτικό, είναι το hit που αφήνει πραγματικά υποσχέσεις ότι κάτι καλό συμβαίνει με τους A Cloud of Ravens .
Σίγουρα μικρό το δείγμα αλλά με αρκετές δυνατότητες, έχουν μπει στο “στόχαστρό” μου και αναμένω εναγωνίως την πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά, που εκτιμώ ότι θα έχει αρκετά “διαμαντάκια”. Σε αναμονή λοιπόν….

Tracklisting:
Sacred Hearts
This Quickening
Alone Inside Your Dark

Facebook: https://www.facebook.com/acloudofravens/
Bandcamp: https://acloudofravens.bandcamp.com

512

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».