SKANSIS: “Leaving You”

Το 2000 στην κοντινή μας Ελβετία ιδρύθηκε η hard rock μπάντα Skansis και το 2007 κυκλοφόρησαν το Take your chance” το οποίο πήρε διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο. Φτάσαμε στο 2011 και στην κυκλοφορία του Leaving You”. Τι να πεις γι’ αυτόν τον δίσκο;

Το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι είναι ένα αριστούργημα το οποίο δημιουργήθηκε για να το έχεις στη συλλογή σου και να είσαι απλά υπερήφανος γι’ αυτό. Όταν ειδικά ολοκληρώσεις την πρώτη ακρόαση του οι πρώτες σκέψεις που θα σου έρθουν στο μυαλό είναι:

  1. Τι CD-άρα είναι αυτή;;
  2. Πόσο πολύ με ταξίδεψε;;
  3. Το βάζω τώρα απ’ την αρχή!!

Ο αέρας πρωτοτυπίας που έχουν οι Skansisκάνουν τα τραγούδια τους ξεχωριστά δημιουργώντας μια ηχητική απόλαυση. Ακούσματα όπως τα CarryYouOn”, JustAnotherDayκαι Anything έρχονται να σου αγγίξουν την ψυχή με έναν ξεχωριστό τρόπο που πραγματικά είναι σπάνιος και λίγα τραγούδια μπορούν να το πετύχουν. Τα κομμάτια NexttoMine, Leavingyou, HearNow, BackFromWar και “Never Walk Alone” ξυπνούν τον εαυτό σου απ’ τον λήθαργο, τον σηκώνουν, τον πιάνουν απ’ το χέρι και απλά τον οδηγούν… Τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου έρχονται να συμπληρώσουν την εξαιρετική δουλειά του συγκροτήματος.

Μεγάλη ικανοποίηση λοιπόν και πανέμορφα τραγούδια έχουν να δώσουν οι Skansis σε όσους ακούσουν το νέο τους άλμπουμ μέσα στο οποίο περικλείεται εκτός των άλλων και μια πάρα πολύ καλή φωνή και μία καλά δεμένη μουσική.

Τελικά δεν είναι τυχαίο που συγκροτήματα όπως οι Krokus και οι 3Μ έχουν επιλέξει τους Skansis στοπρόσφατο παρελθόν τα ανοίξουν συναυλίες τους.
Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι γιατί πραγματικά η μουσική hard rock σκηνή τους έχει ανάγκη….

Ορέστης Πέτικος

474