VILEDRIVER: “Primary”

Οι καναδέζοι VileDriver ντεμπουτάρουν κι εξιτάρουν με το, ομολογουμένως, δύσπεπτο  “Primary”.

Οι πρώην Killstreak, αλλάζουν όνομα κι ύστερα από μια τριετία κυκλοφορούν την πρώτη τους δουλειά, η οποία κινείται με χαρακτηριστική ευκολία σε ένα δύσβατο δρόμο, όπου ανθίζει η τεχνική death-ίζουσα χροιά τους, αγκαλιάζοντας με στοργή και βία το μέσο ακροατή/ λάτρη του είδους.

Το τρίο από το Τορόντο βάζει βαθιά το χέρι του στο ηχητικό βάζο των Dillinger Escape Plan και με σύμμαχο τη δική του παράνοια, σκορπά τις νότες του ολούθε, ματώνοντας το μη εκπαιδευμένο αυτί, προσφέροντας παράλληλα ευχαρίστηση σε όσους αρέσκονται σε περιπλοκότητες και καφροκαταστάσεις που δεν έχουν κάποιο προαπαιτούμενο ειρμό. 

Ξεκάθαρο μείον η μικρή διάρκεια του δίσκου (27 λεπτά), η οποία ναι μεν λειτουργεί ως μουσικό υπόθετο, από την άλλη όμως σε αφήνει κάπως μετέωρο. Από εκεί και πέρα, θαρρώ πως οι VileDriver απευθύνονται σε λίγους, αλλά καλούς, με έφεση στις υπερτεχνικές δώσεις death metal και τα δύσκολα ηχητικά παζλ. Θα τους παρακολουθώ. 

488

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.