SANCHEZ: “Run the Streets”

Μετά το ομότιτλο ντεμπούτο τους το 2007 και ένα ΕΡ ενδιάμεσα, ήρθε η ώρα για τους Σουηδούς rockers Sanchez να κυκλοφορήσουν το δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο της καριέρας τους.

Η μπάντα είναι πνευματικό παιδί του τραγουδιστή της Jose Sanchez (ex. Fierce Conviction, Lies και Empire Saint) και αυτό που θα ακούσετε στο “Run the Streets” είναι 80’s glam hard rock με μια μικρή δόση AOR σε ορισμένα σημεία.

Ο δίσκος γενικά κυμαίνεται κάτω του μετρίου και αυτό οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Πρώτα από όλα αν θέλεις να κάνεις καριέρα σαν group με τέτοιο τραγουδιστή δεν πας πουθενά. Τα φωνητικά του Jose είναι άχρωμα και ορισμένες φορές εκνευριστικά αστεία. Προσπάθησα να βρω κάποια ανάλογη χροιά στο χώρο της rock και τελικά κατέληξα σε έναν παιδικό μου φίλο και τη μπάντα διασκευών που είχε. Για τέτοια μεγαλεία μιλάμε. Και να πεις ότι μπορείς να διώξεις τον ιδρυτή του group και να πάρεις άλλον, απλά δε γίνεται. Έπειτα οι στίχοι είναι αρκετά παιδικοί και κοινότυποι στα περισσότερα τραγούδια τους. Παρόλο που μιλάμε για glam rock και ξέφρενες up-tempo καταστάσεις, που δε χρειάζεται να έχεις και μεγάλο οίστρο όταν γράφεις ένα τραγούδι, με κούρασαν με τους κλισέ στίχους τους και την τρέλα τους που έχουν με τους Motley Crue. Επιπροσθέτως η παραγωγή του album αγγίζει την μετριότητα και δεν βοηθά καθόλου το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το 80s συναίσθημα που θέλουν να σου περάσουν, δυστυχώς η παραγωγή το θάβει ακόμα πιο πολύ και σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν αναδεικνύει τα θετικά στοιχεία της μουσικής τους.

Το cd πάρα ταύτα έχει και τις θετικές του στιγμές. Θα βρεις ορισμένες όμορφες ιδέες στις κιθάρες, καλές μελωδίες διάσπαρτες από δω και από κει και τρία αρκετά καλά τραγούδια. Αναφέρομαι στα “Girls” με το ωραίο guitar solo του, την αξιομνημόνευτη μπαλάντα EmptyWords και το ομώνυμο τραγούδι του album, “Run the Streets”.

Συνοψίζοντας έχουμε να κάνουμε με μια αδιάφορη δουλεία που κάποιος μη fan του είδους είναι καλό να μείνει μακριά. Ακόμη πάντως και αν αρέσκεσαι στον ήχο του glam rock και AOR ίσως να πρέπει να ξανασκεφτείς το ενδεχόμενο απόκτησης του συγκριμένου πονήματος. Το promo της εταιρίας τους λέει με νόημα “Music that will get you laid, ever and over again!”, αλλά ακούστε και μένα και μη το κάνετε δώρο στην κοπέλα που σας ενδιαφέρει. Τα αποτελέσματα μάλλον θα είναι αντίθετα και σας βλέπω να πέφτετε νωρίς για ύπνο…

Δημήτρης Χατζάρας

561