MYTH OF A LIFE: “Chimera” EP

Οι Myth Of A Life είναι ένα νεότευκτο σχήμα που εδρεύει στην Αθήνα και πρόσφατα έβγαλαν στη δημοσιότητα την νέα τους δουλειά “Chimera” μέσω της Sleaszy Rider records, ένα εξαιρετικό EP τριών κομματιών (συν του intro “Omen”) death metal.

Και τα τρία κομμάτια είναι ξεκάθαρα δείγματα μελωδικού (αλλά πολύ άγριου) death metal του οποίου η κύρια επιρροή θα έλεγα ότι είναι οι Anaal Nathrakh, με σαρωτικές riff-οσειρές από τον William Price, στον οποίο ανήκει τόσο η κιθαριστική όσο και η δουλειά στο μπάσο και τρομερά φωνητικά από τον Φίλιππο Δέλλα ο οποίος κινείται στα πρότυπα του Dave Hunt (aka V.I.T.R.I.O.L.) των προαναφερθέντων. Άψογη ερμηνεία, ένας χείμαρρος οργής και δυναμικότητας που εκπληρώνει τις απαιτήσεις των συνθέσεων του “Chimera”.

Το ομότιτλο track (στο οποίο συμμετέχει ο Steffan Benham των άγγλων sludge/ doomsters Ba’al) , όπως και τα “God Within” (στο οποίο πίσω από το μικρόφωνο βρίσκουμε τον Ευθύμη Καραδήμα των Nightfall/ The Slayerking) και “The True Face Of Death” πατούν σε γερές βάσεις ως προς τις επιρροές τους αν και η συνθετική προσωπικότητα τους είναι ισχυρή σε σχέση μ’ αυτές.

O ήχος είναι διαυγής και ολοκάθαρος, παρά τη χαοτική φύση του υλικού, με όλα τα τραγούδια να ακούγονται πλήρη των λεπτομερειών τους και το υλικό των Myth Of A Life ακούγεται απολαυστικό, χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας (και γιατί να έχει κανείς την απαίτηση για κάτι τέτοιο;).

Τίποτα λιγότερο από ένα άριστο EP για τους Myth Of Life το οποίο σίγουρα γεννά προσδοκίες για τη συνέχεια. Αν κρατηθεί το ίδιο επίπεδο σε επερχόμενη full length δουλειά, είναι ικανοί να κάνουν τους πάντες να παραμιλούν. Ευελπιστώ και εύχομαι φυσικά.

https://www.facebook.com/mythofalife/

480

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.