SOUND AND FURY: “Pulsacion”

Ετούτη τη φορά, ο αγαπητός αρχισυντάκτης με έστειλε σε επικίνδυνες αποστολές. Κρατώντας την ψυχραιμία μου και όλη μου την αντικειμενικότητα πρέπει να ακούσω ως το τέλος και να εκθέσω την άποψη μου για ένα δείγμα πειραματικό Jazz Fusion με τραβηγμένα από τα μαλλιά Zappa-ικά progressive στοιχεία.

Οι Φιλανδοί Sound And Fury, με όνομα που παραπέμπει σε βιβλίο του William Faulkner, παραθέτουν εδώ την μουσική τους έμπνευση που σκοπεύει σε γυμνασμένα σε μαθηματικές μουσικές αυτιά. Πνευστά που εξοργίζονται ώρες ώρες και σε ξυπνάνε από οποιονδήποτε λήθαργο και θα μπορούσαν μόνο να συνοδεύσουν ρετρό ταινίες αστυνομικού μυστηρίου.

Κάποτε γέρνουν προς την πολύ κλασική παιδεία (“Nattuggla”) και σε χαλαρώνουν ενδιάμεσα, γυρνώντας πάλι στην έντονη αφύπνιση όλου σου του νευρικού συστήματος.

Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς αν δεν είσαι φίλος τους είδους και αν ο Miles Davis είναι τεσσάρι των Wizards για σένα!

Δεν νομίζω να τους επαναπροσεγγίσω… είμαι έτοιμος να πάω ενάντια στον ποινικό και αστικό κώδικα!

453

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.