ANAAL NATHRAKH: “Passion”

Δώδεκα χρόνια πορείας για τους Βρετανούς Anaal Nathrakh και νέος δίσκος στο ιστορικό τους. Μια υποτιμημένη ίσως black/extreme metal μπάντα ιδίως στην χώρα μας, που κακώς θεωρείται ως ψαγμένη και underground.

Το “Passion” είναι ο διάδοχος του “In The Constellation Of The Black Widow” που κυκλοφόρησε το 2009. Κυμαίνεται εν μέρει στο ίδιο σκοτεινό μονοπάτι του προκατόχου του αλλά και επιστρέφει λιγάκι προς τις παλιότερες μέρες του συγκροτήματος. Το πιο ευχάριστο απ’ όλα όμως είναι η προσθήκη του avant-garde στοιχείου στη μουσική του συγκροτήματος.

Οι Anaal Nathrakh κατάφεραν για άλλη μια φορά να ηχογραφήσουν έναν φανταστικότατο δίσκο με άψογη συνοχή ανάμεσα στα κομμάτια του και με απόλυτη σαφήνεια για το προς τα πού οδεύουν πια οι Άγγλοι. Ίσως ο τίτλος του να διαφέρει λίγο απ’ αυτούς που το group έχει συνηθίσει, από την άλλη όμως είναι και ο πιο αντιπροσωπευτικός αυτή τη στιγμή.

Το black metal στα καλύτερά του με το “Passion” των AnaalNathrakh. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους εδώ οι Irrumator και V.I.T.R.I.O.L προσφέροντας στο όνομα της μπάντας τους το καλύτερο και δυναμικότερο album της μέχρι σήμερα και σε μας έναν από τα αγαπημένα της τρέχουσας χρονιάς.

405