SCOUR: “Red EP”

Μην βιαστείτε να πείτε, “ωχ, ακόμα ένα project του πρεζάκια”, δις ιζ νοτ λάϊκ δι αδερζ, ναι μεν τραγουδάει ο Anselmo αλλά σε αντίθεση με τα άλλα γκρουπ του εδώ δεν πρωταγωνιστεί και τόσο.

Εδώ μπαλίτσα παίζουν οι υπόλοιποι, συγκεκριμένα το θηριώδες rhythm section των αδερφών Adam (Pig Destroyer, Misery Index κ.α.) και John Jarvis (Pig Destroyer, Agoraphobic Nosebleed κ.α.) σε ντραμς και μπάσο, και οι Chase Fraser (Decrepit Birth, Animosity) και Derek Engemann (Cattle Decapitation) στις κιθάρες, και όλως παραδόξως με αυτό το line-up οι Scour ΔΕΝ παίζουν grindcore.

Συγκεκριμένα το κουιντέτο κάνει επιτέλους πραγματικότητα το όνειρο του Φίλιππα να παίξει αξιοπρεπές αγνό black metal, μιας και όσο λιγότερα πούμε για την προηγούμενη απόπειρα του με τους Viking Crown τόσο το καλύτερο. Το “Red EP” είναι η δεύτερη κυκλοφορία τους σε 2 χρόνια και είναι από αρχής μέχρι τέλους ένας μαυρομεταλλικός χείμαρρος που πηγάζει κατευθείαν από τις χρυσές περιόδους των Dark Funeral, Marduk, Tsjuder, 1349 με μόνο ελάχιστες και ανεπαίσθητες USBM λοξές ματιές να ξεφεύγουν απ’ το σκανδιναβικό μοτίβο.

Blast beat, riff “τζιτζίκια”, ένας Anselmo σε φόρμα (αλλά για πρώτη φορά, όχι αναντικατάστατος) και πάνω από όλα κάβλα και στεγνό οπαδιλίκι κάνουν το “Red EP” μια αξιολογότατη κυκλοφορία στο είδος με μόνο ελάττωμα την μικρή διάρκεια των 15 λεπτών που σε αφήνει να θέλεις κι άλλο. Ιδανικό για να το έχεις στα ακουστικά σου στο σούπερ μάρκετ και να βγάζεις κραυγές Nattefrost στη γριά που εξετάζει ένα ένα τα κρομμύδια. 

595

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.