Rusty Bonez, Sober on Tuxedos, Sun, Rain in Life (03/11/2017) ΙΛΙΟΝ Plus

Χρειάστηκε πολλή δουλειά και  χρόνο, αλλά τελικά ο παρθενικός δίσκος των Rusty Bonez, πριν από λίγο καιρό, πήρε σάρκα και οστά.

Ένας δίσκος που έγινε έπειτα από πάρα πολλούς μουσικούς πειραματισμούς κατά τη διάρκεια αναζήτησης του ήχου τους. Τα παιδιά ανακάλυψαν το τι είναι που τους ευχαριστεί να παίζουν και λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου μας κάλεσαν στο ΙΛΙΟΝ Plus για να μας τον παρουσιάσουν στο σύνολο του. Για τη γιορτινή αυτή μέρα κάλεσαν τους Sun, Rain in Life και τους Sober on Tuxedos για να συμπληρώσουν το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς.



Πρώτοι εμφανίστηκαν οι Sun, Rain in Life οι οποίοι με πολύ καλό ήχο επέλεξαν να παίξουν τα “Searching the Liar”, “Stool”, “Mirror”, “Α New Perception”, “Hope in Sorrow” και “Hidden in the Sunlight” αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στο σύνολο του κόσμου που είχε αρχίσει να γεμίζει, σιγά σιγά, το χώρο. Προσωπικά, έμεινα με το στόμα ανοιχτό από το συγκεκριμένο συγκρότημα μιας και δεν το είχα καθόλου υπόψη μου πριν από αυτή την εκδήλωση, σίγουρα όμως θα το παρακολουθώ από εδώ και στο εξής.



Αμέσως μετά, εμφανίστηκαν οι πολύ κεφάτοι Sober on Tuxedos. Το setlist τους ήταν μια μίξη δικών τους κομματιών με διασκευές. Ακούστηκαν αρχικά τα “Hey Υou” και ” Tomorrow”. Ακολούθησε το “Vanity Suit” των Planet of Zeus με τον κόσμο και τη μπάντα να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα ανάβοντας  έτσι  λίγο τα αίματα, έπειτα ήρθε το “Swagger” και  το “Outcome”. Χαμός επικράτησε στη διασκευή του “Before I Forget” των Slipknot , ακολούθησε το “Best of me”, το “Lucy” και έκλεισαν με το”Karakolia” των V.I.C. Άθλος η εμφάνιση του Στέλιου Μαγαλιού, ο οποίος απ’ ό,τι πληροφορήθηκα (!) κι όχι κατάλαβα, τραγουδούσε πάσχοντας από φαρυγγίτιδα. Οι Sober on Tuxedos ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακοί  και δεν είναι μόνο ότι  αφήνουν θετικές εντυπώσεις, αλλά ανεβάζουν ιδιαίτερα τη διάθεση με την ενέργεια που βγάζουν.



Και η στιγμή που οι Rusty Bonez περίμεναν τόσο καιρό, είχε φτάσει. Η παρουσίαση του καρπού των κόπων τους μπροστά σε αγαπημένους φίλους και όχι μόνο, ήταν πλέον προ των πυλών. Μπροστά σε 200 και πλέον άτομα, στο κατάμεστο ΙΛΙΟΝ Plus, εμφανίζονται επί σκηνής οι ιθύνοντες της εν λόγω βραδιάς και στο μαγαζί ανάβει το κέφι για τα καλά.



Όταν κάποιος βγαίνει επί σκηνής με attitude “θα τα σπάσουμε”, έχοντας αυτοπεποίθηση και άπειρη θετική ενέργεια, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι καλό. Με τρομερό δυναμισμό και διάθεση έπαιξαν ολόκληρο τον νέο τους δίσκο ξεκινώντας με το “Nameless Hero” και συνεχίζοντας με το “Broken Μold” που εξελίσσεται στο hit του δίσκου όντας το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι τους. “Scream of Souls” για τη συνέχεια, “King of the Road”, “Ball n’ Chain”, “Wrath”, “Grub”, “Stoned Skin” και “Burn the Sun”.  Τελευταίο άφησαν το “Goldman Shagged” κλείνοντας ιδανικά αυτή τη βραδιά.



Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα και πολύ ευχάριστα, και στο πρόσωπο όλου του κόσμου έβλεπες ένα τεράστιο χαμόγελο. Φαντάζομαι πως θα είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο να παρουσιάζεις τη δουλειά σου μπροστά σε ένα τόσο δεκτικό, πρόσχαρο και υποστηρικτικό κοινό. Το release του “Wrath” λοιπόν έγινε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. H “οργή” ξεχύθηκε στον κόσμο και ελπίζουμε να εξαπλωθεί. Ευχόμαστε από καρδιάς ο δίσκος τους να αγαπηθεί από τον κόσμο και να είναι καλοτάξιδος.

Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώση

517