DOPE DEFAULT: “Tales from the Wasteland” EP

H Θεσσαλονίκη ξαναχτυπά.

Η αγάπη μου για τους φίλους μας από εκεί πάνω είναι τεράστια και χαίρομαι πάντα να λαμβάνω νέα τους, μιας που είναι μια πόλη που γεννοβολάει rock ακόμα και τους χαλεπότερους των καιρών.

Αν και είναι ήδη μια πενταετία συγκρότημα, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ηχογραφήσουν ένα ολοκληρωμένο πόνημα (γνωρίζω εξ ιδίων πόσο δύσκολο είναι και δεν παρεξηγώ), αλλά μας προσφέρουν ένα ακόμη ΕΡ, μετά το “Nuclear Honeymoon” του 2015.

Το στιλ το οποίο παίζουν είναι βεβαίως heavy rock και όπως και οι ίδιοι αναφέρουν, επηρεασμένο από τους Monster Magnet και Planet of Zeus (μεταξύ άλλων λιγότερο εμφανών). Η φωνή του συμπαθέστατου συνονόματου Δημήτρη, είναι καλουπωμένη σε χροιά μεταξύ Wyndorf και Αργύρη (Nightstalker, ρε παιδιά!) και το μόνο κακό είναι πως υπογραμμίζεται έντονα η ελληνικότητα των αγγλικών σε αρκετές στιγμές.

Η παραγωγή είναι σε γενικές γραμμές καλή, αλλά θα την ήθελα πιο ογκώδη και γεμάτη για να αναδειχτούν ακόμη περισσότερο οι πιασάρικες μελωδίες που διακρίνουν τη φιλοσοφία των Dope Default. Δεν είναι κάτι εύκολο να ζητάει κανείς, πιστέψτε με, αλλά μόνο έτσι βοηθάς τον καλλιτέχνη να πηγαίνει μπροστά.

Αδέρφια στο Βορρά, ακούω πως μπορείτε και έτσι Απαιτώ!
 
Y.Γ. Ακούστε παρακάτω το αγαπημένο μου από το “Tales from the Wasteland” EP, “Cold Train”, αν και είναι εξόφθαλμα επηρεασμένο από το “Space Lord” των γιγάντιων Monster Magnet.

558

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.