THE CURF: “Death And Love”

Η ιστορία των The Curf θα έκανε τον Νίκο Ξανθόπουλο να ξαλαφρώνει βλέποντας πως υπάρχουν και πιο άτυχοι.

Το αθηναϊκό τρίο αν και ξεκίνησε την πορεία του το 2007, αφού έζησε την ξενιτιά και διάφορα προβλήματα, αναγκάστηκε σε προσωρινή αχρηστία για περίπου 5 χρόνια. Το 2014 επανήλθαν στον τόπο που τους γέννησε και το 2016 κυκλοφόρησαν το ΕΡ “Royal Water”.

Βλέποντας πως τους χωράει ο τόπος και υπάρχει κοινό για την όμορφα δομημένη μουσική τους, έβαλαν μπρος για το δεύτερο ολοκληρωμένο τους album “Death And Love”, μια δεκαετία μετά το “Ι”.

Ο τρόπος που ερμηνεύουν την έννοια heavy rock, με πολλούς τόνους doom στην εξίσωση, είναι σκληρός και ελαφρά επιταφιακός. Το εξαιρετικό εξώφυλλο που ντύνει το album, περιγράφει ακριβώς το 42-λεπτο που θα ακολουθήσει μόλις αποφασίσεις να πατήσεις την έναρξη του, και αποκαλύπτει, θα έλεγα και τις επιρροές της μπάντας.

Η παραγωγή είναι ιδανική για την ατμόσφαιρα που θέλουν να δημιουργήσουν, οι ρυθμοί τους κάθε άλλο παρά μονότονοι είναι. Τα φωνητικά έχουν ποικιλία που πιάνει από τις σκοτεινές στιγμές του Wyndorf και τα μπάσα του Peter Steele, ως βαριά φωνητικά που συναντούνται σε πιο death προσανατολισμένες προσπάθειες.

Προσεγμένη η δουλειά των The Curf από όλες τις απόψεις και με προσωπική σφραγίδα στο αποτέλεσμα. Αν θέλεις κάτι που να περικλείει τους Monster Magnet, Type O Negative, A Pale Horse Named Death, δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά από τα όρια της χώρας μας. Οι the Curf έχουν όλα τα εφόδια για να σε ικανοποιήσουν!

578

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.