AIR RAID: “Across the Line”

Ένα από τα πιο γνωστά σχήματα του New Wave of Traditional Heavy Metal στερεώματος, προερχόμενο από την Σουηδία, είναι οι Air Raid, τους οποίους τους γνώρισα λόγω το δικού μας Μιχάλη Ρινακάκη όταν ακόμα τραγουδούσε στην μπάντα αυτή.

Τα χρόνια όμως πέρασαν, αλλαγές στο line up είχαμε και φτάσαμε αισίως στο 2017, όπου σε λίγες μέρες οι Σουηδοί θα κυκλοφορήσουν την τρίτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Across the Line” με την οποία θα δηλώσουν παρών στα μεταλλικά δρώμενα έπειτα από τρία χρόνια δισκογραφικής σιγής.

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ”, όπως λέει και ο ταλαντούχος κιθαρίστας του συγκροτήματος, Andreas Johansson, που με το “Across the Line” μας επιβεβαιώνει πως άξιζε η αναμονή των ετών αυτών. Είναι μια κυκλοφορία με συνθέσεις που σκαλώνουν το μυαλό, μελωδίες που γυρνάνε τους δείκτες του ρολογιού πίσω στον χρόνο και με παραγωγή τόσο σύγχρονη και άρτια που ακούγεται σαν δίσκος των Judas Priest της χρυσής τους εποχής.

Κραυγαλέα riff από τα δάχτυλα του Andy και καυτά solo, σαν άλλος Yngwie Malmsteen, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς αυτή όπου γίνεται focus στο τεράστιο κιθαριστικό του ταλέντο συμπληρώνοντας υπέροχα την απίστευτη φωνή του νέου τους τραγουδιστή Fredrik Werner που ισοπεδώνει τα πάντα.

Ένα σύνολο δουλειάς που φέρνει στο μυαλό τους Judas Priest και τους Saxon με γρήγορα και πιασάρικα κομμάτια αγνού Heavy Metal αλλά και τεμάχια σε πιο Hard Rock ύφος που δεν τα βαριέσαι καθόλου και με την καμία.

Ένα μεστό και ώριμο πραξικόπημα που δεν χρειάζεται άδεια για να μπει στην δισκοθήκη σου και στην καρδιά σου, μπαίνει τσαμπουκαλίδικα.   

560

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.