PAGAN ALTAR: “Room of Shadows”

Λίγα λόγια και κανένα σχόλιο για μια από τις μυθικότερες μπάντες του N.W.O.B.H.M., τους λονδρέζους  Pagan Altar που συγκαταλέγονται στα συγκροτήματα που πρωτοστάτησαν στην proto-metal doom εποχή, μπλέκοντας αγγλικά folk στοιχεία με ’70’s Hard Rock ήχους και Heavy Metal συνθέσεις.

Εν έτη 2017 λοιπόν, οι ακόμα ενεργοί Pagan Altar, κυκλοφορούν τον τελευταίο τους ουσιαστικά δίσκο με την μαγευτική φωνή του εκλιπόντα Terry Jones, ο οποίος μας άφησε για τους ουρανούς πριν από δύο χρόνια.

Το “Room of Shadows” ουσιαστικά γράφτηκε και ηχογραφήθηκε το 2004 αλλά οι Pagan Altar αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν φέτος αποδίδοντας φόρο τιμής στον αδερφό του κιθαρίστα τους Alan Jones και ουσιαστικά σε μια από τις πιο αξιοθαύμαστες φωνές του βρετανικού χώρου.

Μουσικά, αυτή η κυκλοφορία δεν υστερεί σε τίποτα από τα καταπληκτικά “Volume 1”, “Lords of Hypocrisy”, Judgement of the Dead” και “Mythical and Magical”. Περιέχει εφτά στον αριθμό συνθέσεις, με την μικρότερη να είναι 5 λεπτά, κάτι γνώριμο για τους Pagan Altar. Χαρακτηριστικό το ιδιόρρυθμο Doom Metal που αποδίδουν, με occult μελωδίες, Heavy – Epic μονολογίες από την εξάχορδη του Alan Jones που γεμίζουν ευχάριστα (σε σημείο οργασμού) την ακροαματική σου ευχαρίστηση και το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει με την απίστευτα καθαρή και μαγευτική φωνή του αξέχαστου Terry Jones.

Πολύ ωραίος, ώριμος, μελωδικός και τελευταίος δίσκος για τους βρετανούς που δυστυχώς χωρίς αυτήν την φωνή δεν μπορεί να συνεχίσει η ύπαρξη της μπάντας. Τυχεροί όσοι τους απολαύσαμε στο An Club το 2012, στα πλαίσια του Up the Hammers Festival.

570

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.