KAMPFAR: “Mare”

Δεν είχαμε και λίγες προτάσεις, πόσο μάλλον αξιόλογες, από τη black metal σκηνή στους πρώτους αυτούς μήνες του 2011. Οπότε οι Kampfar δεν θέλησαν να λείψουν και μας προσφέρουν τον 5ο δίσκο τους. Βέβαια με τα E.Ps και τα demos τους, τα full length αποτελούν μόλις το 50% των ηχογραφήσεών τους

Το Mare είναι ο ιδανικότερος “παγερός” black metal δίσκος της χρονιάς μέχρι στιγμής. Από τη Νορβηγία βέβαια μας έρχεται, αυτό έλειπε. Η δουλειά που βγάζουν τα πλήκτρα στον όλο δίσκο ενισχύει την… ψύχρα, προς όφελος μας. Οπότε αν βρίσκεσαι πουθενά στις Άλπεις και αράζεις στο ξύλινο σπιτάκι με το τζάκι βάλε τέρμα το “Mare” να σου φέρει μέσα το κλίμα απ’ έξω χωρίς να κρυώσεις.

Άνετα στρωμένος ήχος, ενδιαφέρουσες και πολύ καλές συνθέσεις ικανοποιητικής διάρκειας (4 με 6 λεπτά) και Dimmu Borgir υφή είναι τα 9 νέα κομμάτια των Νορβηγών. Να σημειώσουμε ότι η στιχουργία είναι βασισμένη στη Σκανδιναβική μυθολογία και τον Παγανισμό.

Το πιο χαλαρό album τους κυκλοφορούν φέτος οι Kampfar που αποφάσισαν να διοχετεύσουν όσο λιγότερο μπορούσαν τις folk ιδέες που είχαν στο παρελθόν. Πάρα πολύ καλός δίσκος.

521