THE CONTORTIONIST: “Clairvoyant”

Τον Μάρτη του 2013 και μετά από δύο studio album, ο τραγουδιστής των djent-άδων The Contortionist, Jonathan Carpenter, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το συγκρότημα διότι ήθελε να αφοσιωθεί και να αφιερωθεί στην οικογένειά του.

Στη θέση του λοιπόν, ήρθε ο Michael Lessard όπου με την έλευσή του, άλλαξε άρδην τον ήχο και το ύφος του συγκροτήματος.

Το 2012, το “Intrinsic” ήταν το τελευταίο full length με τον Carpenter και το 2014, το “Language”, το πρώτο με τον Lessard. Εάν ακούσει κανείς τα δύο αυτά album, θα νομίζει ότι μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά συγκροτήματα. Στο “Intrinsic” ακούς μπρουτάλ φωνητικά, heavy, οξύ ήχο -ωστόσο, μπλέκουν και post στοιχεία μέσα σε όλο αυτό- ενώ στο “Language” αρχίζει -για εμάς τους ρομαντικούς- η ατμόσφαιρα, φλερτάροντας πιο πολύ με την progressive χροιά του group.

Ερχόμαστε στο σήμερα, 2017, και οι The Contortionist επανέρχονται με τη νέα ολκληρωμένη τους δουλειά, ονόματι “Clairvoyant”. Εδώ ξεκινάμε κι ανακαλύπτουμε μία άλλη πτυχή του συγκροτήματος. Ακούγοντας τα τραγούδια, αρχίζεις να ονειροπολείς. Ολόκληρος ο δίσκος είναι ατμοσφαιρικός με αρκετά ψυχεδελικά στοιχεία και η επιλογή του σχήματος να αλλάξει ολοκληρωτικά τον ήχο του, είναι η πιο σωστή. Και είναι η πιο σωστή γιατί όσο ακούς το album, δεν κουράζεσαι, δεν δυσανασχετείς κι επουδενί δε βιάζεσαι να τελειώσει.

Μέσα σε 55 λεπτά λοιπόν, οι Αμερικανοί αφήνονται. Δεν πατούν στα ίδια βήματα, δεν φοβούνται να ξεπεράσουν τα όριά τους, δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια και στη μελωδία και συνεχίζουν να δοκιμάζουν και το κοινό τους αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Με λίγα λόγια το “Clairvoyant” είναι ένα εξαιρετικό album που θα σε ανταμείψει μουσικά και ηχητικά! Θα καταλάβεις και το θάρρος και το θράσος αυτών των αγοριών και την επιθυμία τους να διαφοροποιηθούν. Κι εν τέλει, το πέτυχαν!

Οι The Contortionist, κρατούν τα καλύτερα στοιχεία του παρελθόντος τους, τα αναμειγνύουν με τα νέα, τα ανασχηματίζουν και παρουσιάζουν την νέα εποχή τους. Μελωδίες, ζωντάνια και όνειρο!

564