SOULSKINNER: “Descent to Abaddon”

Μπορεί σαν μπάντα οι Soulskinner να μην είναι τεράστιο όνομα αλλά ακούγοντάς τους, η μακρόχρονη εμπειρία των μελών είναι εμφανής.

Οσοι βέβαια περιμένουν κάτι αντίστοιχο με τα άλλα γκρουπ τους (Thou Art Lord, Kawir, Diavolos, Principality of Hell) μάλλον θα απογοητευθούν, όσοι όμως αγαπάνε το παλιό καλό death metal μάλλον πιάσανε το τζακ ποτ.

Το “Descent To Abaddon” είναι το 4ο άλμπουμ των Soulskinner σε 4 χρόνια αλλά δεν ακούγονται καθόλου κουρασμένοι. Στιλιστικά μπορείς να τους πεις old school death metal universalis, παλιομοδίτικος ήχος μεν ο οποίος όμως παραπέμπει σε ένα εύρος επιρροών των 90s, από την death metal περίοδο των Therion μέχρι Vader, Grave και πρώιμους Nile μεταξύ πολλών άλλων. “Μαύρα” tremolo εναλλάσσονται με θρας κοπάνημα και σκανδιναβικές μελωδίες, γρήγορα κομμάτια ως επί το πλείστο αλλά χωρίς να λείπουν και κάποια πιο αργά στοιχεία, κλασσικά «βόθρος» φωνητικά και εκμοντερνισμένη αλλά  lo-fi αισθητική συμπληρώνουν το πάζλ.

Κάτι που δεν έχετε ξανακούσει δεν είναι, αλλά εξακολουθεί σαν κυκλοφορία να είναι παραπάνω από αξιόλογη και συγκεντρώνει πολλά και διάφορα κλισέ του είδους που όσο και να παλιώσουν δεν καταντάνε κουραστικά, όσοι πιστοί λοιπόν σπεύσατε και ταυτόχρονα ξετρυπώστε τα παλιά σας άλμπουμ των Sinister και Krabathor για παρέα.

449

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.