HELLWELL: “Behind the Demon's Eyes”

Καλώς μας ήρθε και η δεύτερη δουλειά των Αμερικανών Hellwell υπό το όνομα “Behind the Demon’s Eyes”.

Το τρίο από το Κάνσας χτυπάει ξανά με έναν σκοτεινό δίσκο έξι κομματιών, στιχουργικά βασισμένο σε gothic horror φάση και συνθετικά να ακουμπάει τον ’70’s ήχο εμποτισμένο με το ιδιόμορφο στιλ των Manilla Road. Είναι μια occult προσέγγιση της ’70’s rock μουσικής, με πιο τραχύ ήχο στην κιθάρα, σκοτεινά φωνητικά και ανατριχιαστικές μελωδίες στα πλήκτρα που μαυρίζουν (με την καλή έννοια) το σύνολο του album.

Πιο πάνω ανέφερα τους Manilla Road ε;

Ναι λοιπόν, πίσω από τους Hellwell κρύβεται ο Mark Shelton στην κιθάρα και το μικρόφωνο, ο Randy Thrasher Foxe στα τύμπανα κι ο E.C. Hellwell στα πλήκτρα (ανατριχίλα!) και το μπάσο. Θα μπορούσε λοιπόν να είναι κάλλιστα άλλος ένας δίσκος Manilla Road, πιο σκοτεινός, ψυχεδελικός και τρομακτικός.

Up the Hammers, Down the Nails…

488

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.