DARK REVENGE: “Atlantis Prime” EP

Σχηματισμένοι από το 2007, οι Ρώσοι Dark Revenge με το ντεμπούτο LP τους “Cult Of Assassins”, κινούμενοι στα μονοπάτια του melodic death metal, έδειξαν ότι είναι μια μπάντα που δεν φοβάται τον πειραματισμό, συνδυάζοντας στη μουσική τους αρκετά ετερόκλητα στοιχεία που προσέδιδαν μια προοδευτική χροιά.

Μη φανταστείς βέβαια τίποτα συναφές με το progressive metal, απλά εμπλούτισαν τις συνθέσεις τους με μοντέρνο core που συναντάμε σε σχεδόν όλη τη μουσική παραγωγή εκείθεν του Ατλαντικού.

Σαν προπομπός του επόμενου τους album, οι Dark Revenge κυκλοφορούν ένα νέο EP τεσσάρων κομματιών με τον τίτλο “Atlantis Prime”. Σε αυτό, η μπάντα πραγματοποιεί μια σχετικά μεγάλη στροφή, προσεγγίζοντας ακόμη πιο πολύ το metal core ύφος, με υπερτριγγαρισμένα drums, πληθώρα breaks ανάμεσα στα παιχνιδίσματα με τις κιθάρες και οργισμένα φωνητικά αναλόγου αισθητικής.

Καλογραμμένα και τα τέσσερα τραγούδια, με καλή παραγωγή και ασυνήθιστη για τα δεδομένα riffολογία. Μια καινοτομία που δεν συναντάς συχνά, είναι τα μέρη των keyboards τα οποία παραδόξως δένουν αρκετά καλά με τις ατμόσφαιρες των τραγουδιών, δίνοντας την αίσθηση της δυσαρμονίας και του πεσιμισμού.

Θα ξεχώριζα σαν αντιπροσωπευτικότερο της νέας τάσης το ομώνυμο track “Atlantis Prime” με τον doom χαρακτήρα του και το μελωδικό refrain του, ένα εξαιρετικό μελαγχολικό κομμάτι, με εναλλαγές ανάμεσα σε σκληρά και λίιιιγο καθαρότερα φωνητικά αν και τα υπόλοιπα τρία τραγούδια δεν υστερούν εμφανώς.

Καλό δισκάκι, συμπαθητική μπάντα και αναμένουμε την πλήρη δουλειά τους για πιo σαφή συμπεράσματα.

443

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.