NIGHT DEMON: “Darkness Remains”

Έστω και λίγο καθυστερημένα, έκατσα να ακούσω το δεύτερο δημιούργημα των αμερικανών Night Demon που παρόλο το φρέσκο της ηλικίας τους και το μικρό δισκογραφικό τους ιστορικό, είναι μια μπάντα που ήδη έδωσε πολλά στον χώρο του Heavy Metal.

Το “Darkness Remains” είναι μια δουλειά εμπνευσμένη από την δεκαετία του ’80, με μοντέρνο και δυναμικό ήχο, σούπερ παραγωγή και αληθινό αίσθημα για τα Heavy Metal ιδεώδη.

Οι Night Demon μας ξεκαθαρίζουν την ταυτότητά τους καθώς οι επιρροές τους γίνονται εμφανείς, με συγκροτήματα όπως οι Riot, Queen, Diamond Head και γενικά ό,τι έχει να κάνει με το κλασικό αμερικάνικο Heavy-Power και το N.W.O.B.H.M..

Το νέο album μπορεί να υπολείπεται σε σπιρτάδα κι εκρηκτικότητα, σε σχέση με την προηγούμενη κυκλοφορία, “Curse of the Damned”, αλλά είναι ένας κλασικός N.W.O.T.H.M. δίσκος που ακούγεται στα τέρματα.

Και για να γίνω και λίγο γραφικός, ας γυρίσουμε στην πρώτη παράγραφο του κειμένου όπου αναφέρω πως οι Night Demon έχουν προσφέρει ήδη πολλά σε αυτόν τον χώρο. Λόγω καταγωγής και γνωριμιών κατάφεραν να πείσουν τους Cirith Ungol να πιάσουν τα όργανα σχεδόν 30 χρόνια μετά και να ισοπεδώσουν το Keep it True Festival, όπως θα κάνουν και στο δικό μας Up the Hammers Festival.

Ευκαιρία λοιπόν τέλη Μαΐου να δούμε ζωντανά Night Demon και Cirith Ungol!

522

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.