BACKWOOD SPIRIT: “Backwood Spirit”

Μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία μας έρχεται από τη Σουηδία.

Οι Backwood Spirit είναι καινούργια μπάντα. Δημιουργήθηκαν το 2014 από τον κιθαρίστα/συνθέτη Kent Engström. Ένα χρόνο μετά έγινε και η μεγάλη μεταγραφή στα φωνητικά με τον Göran Edman (Yngwie Malmsteen, John Norum) να παίρνει θέση πίσω από το μικρόφωνο. Το πάζλ συμπληρώθηκε από τους Joje Lindskoog στα drums (Crossroad Jam, Waving Corn), Niclas Boson στο μπάσο και Peter Emilson στα πλήκτρα και κάπως έτσι φτάνουμε στο ομότιτλο ντεμπούτο του σχήματος.

Οι Backwood Spirit καταπιάνονται με το bluesy hard rock και τα πάνε πολύ καλά. Με επιρροές από τους Whitesnake και τους Lynyrd Synyrd έως τους Pink Floyd (ακούστε τα γυρίσματα του “Ain’t Got Love”), τα 8 τραγούδια του δίσκου χαρακτηρίζονται από μουσικό πλούτο και συνθετική μαεστρία. Οι μεγάλες διάρκειες επιτρέπουν στον Engström να κάνει τα παιχνιδίσματά του με την κιθάρα και στον Edman να ξεδιπλώσει αβίαστα τις φωνητικές του αρετές. Το μπάσο σιγοντάρει με τα παιχνιδίσματα του ενώ τα πλήκτρα, που συνήθως έχουν διακριτική παρουσία, υπάρχουν στιγμές που παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και βγαίνουν μπροστά (“When Love Comes Around”).

Εξαιρετικό πρώτο μουσικό δείγμα από τους Backwood Spirit, αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια αλλά μέχρι τότε ροκάρουμε και γουστάρουμε με το ομώνυμο ντεμπούτο τους.

447