MURO: “El Cuarto Jinete”

Όποιος ασχολείται με την σπανιόλικη heavy metal σκηνή, αποκλείεται να μην γνωρίζει τους Muro, μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 1981 κι έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια συνεχίζει ακάθεκτη τη δισκογραφική της πορεία.

Με αφορμή την κυκλοφορία του “El Cuarto Jinete” το 2013 και το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μόνο στην Ισπανία και πουθενά αλλού, οι Muro μαζί με την Fighter Records το διανέμουν πλέον και επισήμως από αυτόν το μήνα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι η έκτη δουλειά των Ισπανών βετεράνων του heavy metal, πλήρως ταυτισμένη με το “είναι” τους, αλλά πιο μοντέρνα όσον αφορά την παραγωγή και τον ήχο τους.

Απαρτίζεται από τις γνώριμες ταχύτητες που έκαναν τους Muro γνωστούς στον παγκόσμιο χάρτη κι από συνθέσεις ογκώδη χαρακτήρα με συμπαγή ήχο. Πλήρης αρμονία ανάμεσα στα κομμάτια με πολύ δυναμικά riff που σου αποτυπώνονται στο μυαλό και με πιασάρικες μελωδίες από τον τραγουδιστή Silver Solorzano.

Αν και με καθόλου true metal feeling σε ήχο και ύφος, είναι μια δουλειά αρκετά δυνατή και ευχάριστη για όλους τους φαν της μπάντας και μέσα της κρύβει και μια σούπερ διασκευή στον ύμνο “Kill the King”.

Να η ευκαιρία λοιπόν να αποκτήσουμε το “El Cuarto Jinete” κι επισήμως.

451

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.