The Big Nose Attack (9/3/2017) Gazarte

Τα χνώτα του Muddy Waters και η ανάσα των The White Stripes έσμιξαν δημιουργώντας ένα σύννεφο που έβρεξε όμορφη μουσική στην ταράτσα του Gazarte (παράλληλα ένα κανονικό σύννεφο μας παπάριαζε στο δρόμο προς το Γκάζι).

Οι Μεγάλες Μύτες, αφού γιόρτασαν θριαμβευτικά πέρυσι τα πέντε τους έτη, παίζουν αυτή τη φορά σε ένα διαφορετικό για τον ήχο τους μέρος. Με θέα τον Παρθενώνα και με κόσμο τραπεζωμένο να πίνει ήσυχα το chardonnay του. Με την αίσθηση πως δεν είμαι αρκετά σωστά ενδεδυμένος, ανεβαίνω τα σκαλιά προς το roof stage, όπου πολλές γνώριμες φάτσες είναι μαζεμένες.

Μισή ώρα μετά το αναμενόμενο, στις 22:30 δηλαδή, το ντουέτο σκαρφαλώνει στη σκηνή υπό τους ήχους των Wu Tang Clan. Σε καλό φεγγάρι και οι δυο τους, δοκιμάζουν τα αυτιά μας με μπόλικη καλή φασαρία και παίζουν κομμάτια κι από τα τρία τους album, και μάλιστα για να υποστηριχτεί σωστά ηχητικά το ομώνυμο, υπήρχε και το γνωστό ακουστικό τηλεφώνου αντί για μικρόφωνο.

Ο ήχος της συναυλίας πολύ καλός (έτσι πρέπει να είναι όταν ο άνθρωπος στην κονσόλα ξέρει την μπάντα), οι BNA ιδρώνουν ακατάπαυστα και μας προσφέρουν άπλετη ενέργεια. Περίσσεια blues μουσική που δεν χάνει σε γκρούβα παρ’ όλη τη φυσική έλλειψη μπάσου, κιθαριστικά solos που δεν λυπούνται κανέναν και όλα τα hits τους μαζεμένα.

“Yeah That Girl”, “Special Sauce Called Love”, ύμνους προς το σπαγγέτι με το “Monday morning spagghetti”, χιούμορ σε σωστές ποιοτικές δόσεις, με αποκορύφωμα την εμφάνιση της μίνι κιθάρας (σαν εκείνες που πουλάνε στα παιχνιδάδικα) που είχε μετατραπεί σε ηλεκτρική με σιφόνι στη θέση του ηχείου της.

Δεν έζησε πολύ όμως, αφού μόλις τελείωσε η χρήση της ο Boogie την διέλυσε στο πάτωμα λέγοντας: “Hendrix από τα Lidl”.

Αν σου αρέσουν τα ηλεκτρικά blues και οι σύγχρονες τους προεκτάσεις, πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις μια βραδιά Big Nose Attack σαν και αυτή. Πάνω από 90 λεπτά μουσική, διασκευάρα “Foxy Lady” αφιερωμένο στις κυρίες και τρέλα με κορδέλα, ψημένη σαν την πίτσα σε ξυλόφουρνο.

Μας τελείωσαν με ένα μακροσκελές τζαμάρισμα και το γουστόζικο “Down With Me”, απολαμβάνοντας τα ασταμάτητα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων. Έχουν κέφια τα αδέρφια, λέμε!

Photos: Vassiliki Panagopoulou

509

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.