CLANDESTINE: “The Invalid”

Το τελευταίο cd που έπεσε στα χέρια μου αυτή τη βδομάδα ανήκει στους “Clandestine” και τιτλοφορείται The Invalid”. Η μπάντα αυτή διαθέτει frontwoman! Ανησυχώ…

Πρόκειται για ένα album με δέκα καινούργια κομμάτια που κινούνται κάπου ανάμεσα στο melodic rock (?) και το metal με electronic και alternative πινελιές! Φοβάμαι… Κοιτώντας τα credits όμως παρατηρώ ότι οι Clandestineέχουν συνεργαστεί με την παραγωγό των TOOL και των SOAD άρα σκέφτομαι ότι πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Ευτυχώς το πρώτο κομμάτι του δίσκου Fearless” δε με διαψεύδει καθώς διαθέτει δυνατό ρυθμό, αρκετά electro (αλλά καθόλου melodic rock να με συγχωρείτε) και άρτια φωνητικά. Φανταζόμουν υπερβολικές ερμηνείες και… γατίσια φωνητικά, όμως η εξωτική June Park με αποζημίωσε με συγκρατημένο attitude, εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες και brutal εκπλήξεις! Ένα ακόμη κομμάτι που με ενθουσιάζει είναι το Philistine” το οποίο χαρακτηρίζεται από δυνατά riffs και εντυπωσιακά drums! Για την ατμόσφαιρα που αποπνέει θα εντάξω στα κομμάτια που ξεχώρισαν και το Dead To The World”! Το ομότιτλο The Invalid” είναι επιβεβαιώνει το ότι ήταν τόσο καλό ώστε να βαφτίσει το δίσκο ενώ το Comatose” που τον κλείνει θα μπορούσε να ‘ναι και καλύτερο. Εν γένει όμως πρόκειται για μια φρέσκια μουσική πρόταση που ευτυχώς για ‘μενα δεν θυμίζει σε τίποτα “Lacuna Coil” ή Flyleaf”. Όχι άλλο pussy metal! Είναι τόσο 00’s άλλωστε!

Φιλίππα Δημητριάδη

Crystal Tears - Generation X

versusheaven

randomwalk offsite

475