NO GRAVITY: “Worlds in Collision”

Συγκροτήματα με πολλά μέλη έχω δει. Με δυο, άντε και στο τσακίρ κέφι τρεις φωνές, πάλι ναι! Δίσκους με πολλές φιλικές συμμετοχές, εννοείται πως αρκετές, αλλά all star μπάντα, με έξι γνωστούς power/progressive τραγουδιστές να πλαισιώνουν τη θέση του frontman, πράγματι είναι λίγο πιο σπάνιο!

Οι Andy Kuntz (Vanden Plus), Michele Luppi (Killing Touch-Vision Divine), Fabio Lione (Rhapsody of Fire), Mark Basile (DGM), Roberto Tiranti (Labyrith) και Emiliano Germani (Moonlight Comedy), ένωσαν τις φωνές τους, βοηθώντας τον κιθαρίστα Simone Fiorletta, ως άλλο Tobias Sammet, να στεγάσει μουσικά αυτό που είχε στη ψυχή του στο “Worlds in Collision”! Ολοκληρωτικά δική του δουλειά, μιας και όλες οι μουσικές ιδέες μέχρι και η ηχογράφηση έγινε από τα δικά του χέρια, με εξαίρεση τις ηχογραφήσεις των φωνών.

Και τα εννέα κομμάτια είναι απολύτως χορταστικά για τους λάτρεις του power/prog, αρκετά και σε διάρκεια αλλά και με A.O.R στιγμές (λίγες). Ο συγκερασμός από μελωδία και δύναμη βρίσκεται παντού, με τις κιθάρες αρκετά “βαριές” για τους πιο απαιτητικούς μα δε λείπουν και τα πιο “αργά” κομμάτια όπως το “I’m Bleeding” και Touchinmy Enemy. Γενικότερα  το Worlds..” οφείλω να πω ότι πράγματι είναι μια καλή επαγγελματική δουλειά και ένα δυνατό ντεμπούτο για τον Simone, αλλά πρέπει και η συνέχεια να είναι ένα βήμα παραπάνω τουλάχιστον και είμαι περίεργος να την ακούσω, μιας και θα είναι αρκετά δύσκολη η συλλογή κάθε φορά αξιόλογων τραγουδιστών, συν του ότι έτσι θα είναι δυσκολότερο να αποκτήσει μια ενιαία ταυτότητα ως μπάντα! Για να δούμε…

386