BLOODBOUND: “Unholy Cross”

Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση… Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ακούγοντας τους σουηδούς. Μελωδικό power metal με όλη τη σημασία της λέξης. Από το 2006 που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, ανέρχονται σιγά σιγά στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Σε αυτόν τον δίσκο θαυμάζουμε για πρώτη φορά το νέο τους τραγουδιστή, Patrik PataJohansson, που περνάει με άριστα τις εξετάσεις!!! Από την αρχή καταλαβαίνεις ότι κάτι καλό παίζει με το “Unholy Cross”. Ακούγοντας το “Moria”, το πρώτο τραγούδι, αισθάνεσαι το επικό feeling της μπάντας, που θυμίζει έντονα τους Hammerfall. Ακολουθούν, το πολεμικό riff του “Drop The Bomb”, που σου κολλάει με τη μια στο μυαλό και οι κορυφαίες power metal στιγμές, με τραγούδια όπως το “The Ones We Left Behind” και το “In For The Kill” με το μεγαλειώδες refrain του. Δυστυχώς το album κάνει κοιλιά και προβληματίζει με μερικά τραγούδια όπως τα: “The Dark Side Of Life” και “In The Dead Of Night”, όχι γιατί δεν έχουν αυτό το power γνώρισμα, αλλά διότι τα υπόλοιπα είναι ανώτερα μπροστά τους, και αυτά ακούγονται κουραστικά και ως fillers. Φυσικά σε κάθε επικό power album που “σέβεται” τον εαυτό του, υπάρχει μια μπαλάντα με δυναμικό επαναλαμβανόμενο refrain, έτσι και εδώ έχουμε το “Brothers Of War” που δένει όμορφα με το τελικό σύνολο. Οι Bloodbound είναι μια μπάντα που έχει περιοδεύσει με: Sabaton, Arch Enemy, Pretty Maids, Evergrey και Hammerfall, με αυτό να τους έχει επηρεάσει στον ήχο τους και στην παραγωγή, στην οποία έχει συνεργαστεί και ο Jonas Kjellgren (Sonic Syndicate, Scar Symmetry) που έχει αναλάβει το μιξάρισμα και το mastering.

Τελικά οι Bloodbound μας παρουσιάζουν μια αξιοπρόσεκτη δουλειά, που αξίζει να ακουστεί για τα power διαμαντάκια που κρύβει μέσα της!!!

Δημήτρης Άγας

434