DOWNFALL OF GAIA: “Atrophy”

Οι Γερμανοί ήρωες του μαυρισμένου sludge/crust επιστρέφουν και αυτή τη φορά ακολουθούν τα μονοπάτια των συνοδοιπόρων Iskra και είναι πιο black metal από ποτέ.

Εκεί όμως που οι Iskra ακολουθούν την μεγάλη του κοπανήματος σχολή, οι Downfall Of Gaia επιλέγουν άλλο μονοπάτι.

Το crust στοιχείο είναι πλέον πιο διακριτικό κι όπου υπάρχει φέρνει περισσότερο στην doom/crust νοοτροπία των Agrimonia, το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου δε ακολουθεί DSBM διαδρομές, σκοτεινό, μελαγχολικό και ατμοσφαιρικό αλλά πάντα μεταλλικό, με τα post στοιχεία να μην επικρατούν, σε αντίθεση με πολλές μπάντες αυτής της σκηνής, αλλά να χρησιμοποιούνται περιστασιακά ίσα- ίσα για την γαρνιτούρα.

Οι συνθέσεις είναι μεγαλούτσικες αλλά δεν καταντάνε κουραστικές, ο δίσκος έχει διάρκεια 40 περίπου λεπτά, που είναι ιδανική διάρκεια για να πετύχει το ζητούμενο αποτέλεσμα χωρίς να κορεστεί, και σαν σύνολο οι λέξεις που θα χρησιμοποιούσα είναι “ώριμος, λιτός κι απέριττος”. Δεν περιμέναμε και κάτι άλλο άλλωστε, οι Downfall Of Gaia έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι μια από τις καλύτερες και πιο σταθερές μπάντες σε ένα είδος που τελευταία όλο και ανεβαίνει σε δημοτικότητα.

Χωρίς πολλά στολίδια, το “Atrophy” είναι ποιοτικότατο και αξίζει να προστεθεί στις δισκοθήκες όσων αρέσκονται σε ατμοσφαιρικό black/crust και black metal.

536

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.