MOLASSES: “Through the Hollow”

ALBUM

Το 2019 το Roadburn Festival ζήτησε από τα εναπομείναντα μέλη των The Devil’s Blood, που είχαν διαλυθεί λόγω του απρόσμενου θανάτου του ηγέτη τους, Selim Lemouchi, να πραγματοποιήσουν μια εμφάνιση 5 χρόνια μετά το τέλος της διαδρομής της μπάντας.

Εκείνοι εμφανίστηκαν ως Molassess και αποφάσισαν να συνεχίσουν εξελίσσοντας τις ιδέες που έπαιξαν ζωντανά στο Tillburg. Μετά από ένα single το 2019, με μέλη τους Oeds Beydals (κιθάρα), Ron van Herpen (κιθάρα), Job van de Zande (μπάσο), Farida Lemouchi (φωνή), τα εναπομείναντα μέλη δηλαδή των The Devil’s Blood, με την προσθήκη των Bob Hogenelst (τύμπανα) και Matthijs Stronks (πλήκτρα) αποφάσισαν την παραγωγή του παρόντος ντεμπούτου album “Through The Hollow”.

Στο συνοδευόμενο δελτίο τύπου, οι μουσικοί πρωταγωνιστές των Molassess επισημαίνουν πως “οι MOLASSES δεν είναι ούτε η συνέχιση ενός θαμμένου παρελθόντος, ούτε ο εορτασμός ενός χαμένου και αγαπημένου συνεργάτη, αλλά η κλιμάκωση του καρδιακού άλγους, μια απαιτούμενη εξομάλυνση, μια εκ νέου ανακάλυψη της οργής και το νέο άναμμα μιας φλόγας που ποτέ πραγματικά δεν είχε σβήσει”.

Παρόλες τις δηλώσεις, λόγω της σύνθεσης της μπάντας, η αύρα του παλιού ήχου των The Devil’s Blood είναι παρούσα, αλλά πάει λίγο παραπέρα, βασιζόμενη σε μια ιδιαιτέρως στενάχωρη ατμόσφαιρα. Ο ήχος είναι ένα προσκύνημα στην πρωτο-metal άποψη των Blue Oyster Cult και άλλων γιγάντων (εμείς οι μοδάτοι αρθρογράφοι αναφέρουμε σε περίπτωση παρουσίας γυναικείων φωνητικών τους Coven), που φέρει τη σφραγίδα του αναγεννητικού occult rock κινήματος της τελευταίας δεκαετίας, όπως εκφράζεται από μπάντες όπως οι Windhand, Royal Hunt, Jess and the Ancient Ones και τους λοιπούς.

Χαμηλοκουρδισμένα όργανα, άμεσα συνυφασμένα με την ευρύτερη doom rock κουλτούρα, ενώ η αιθέρια φωνή της Farida πρωτοστατεί.
Η παραγωγή είναι βαριά και σκοτεινή, πράγμα που διογκώνει τους φαινομενικά εσωτερικούς στίχους, και προκαλεί γενικότερη, χαλαρωτική θλίψη στον ακροατή, ενώ στην καρέκλα του παραγωγού κάθεται ο Pieter G. Kloos, γνωστός στους μουσικούς από τις δουλειές του με τους The Devil’s Blood.

Ένα λεπτό στρώμα ψυχεδέλειας καλύπτει τον μυστικισμό των Molassess και δίνει μία παραπάνω νότα που ταιριάζει ακόμα και σε ιστορία τρόμου.
Μπορεί αυτό που παίζουν οι Ολλανδοί να μην είναι πρωτόγνωρο, αλλά είναι έξυπνο, αποκαλύπτει συνθετική δεινότητα και ξεχωρίζει από τον σωρό του ιδιώματος που έχει αν μη τι άλλο κορεστεί. Απόδειξη των λεγομένων μου είναι η κομματάρα “Death Is”.

Δυνατό ξεκίνημα για τους Molassess λοιπόν, των οποίων τα μέλη αποδεικνύουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά χωρίς τον σημαντικό Selim Lemouchi, και ένα δυνστό album για εκείνους που ψάχνουν τι καλό έχει βγάλει φέτος το ιδίωμα, εκτός της δισκάρας των Maggot Heart.

Ραγίζει η καρδιά μου στο άκουσμα του “Though the Hollow”, αλλά με γεμίζει αισιοδοξία το ότι έχουμε όμορφο μέλλον να προσμονούμε!

Facebook: https://www.facebook.com/Molassessofficial
Instagram: https://www.instagram.com/molassessofficial/
Bandcamp: https://molasses-vanrecords.bandcamp.com/

516

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.