FLIPTOP BOX: “Catch 22”

Στη θέα του ονόματός τους μου ήρθε στο μυαλό κάτι σε Limp Bizkit ή τέλος πάντων, κάτι σε σχέση με skateboard. Πόσο έξω έπεσα!

Οι Fliptop Box από την Αθήνα αγαπούν πολύ το horror punk των Misfits, ειδικά της Danzig περιόδου, αλλά το αποδίδουν με πιο 90s alternative τρόπο. Η ομοιότητα της χρονιάς της φωνής με εκείνη του Danzig με αποθάρρυνε αρχικά, αλλά όσο περνούσε η ώρα συνήθισα και τελικά μου άρεσε κιόλας. Τραγούδια σαν τα “Borderline” και “Staring Eyes”, τα ακούς σε επανάληψη και η παραγωγή του album στέκεται επάξια μπρος στο καθήκον.

Μετά το πρώτο τους full length “Anxiety’s manifest” (2012), οι Fliptop Box επιστρέφουν με το “Catch 22” και ζητούν να τους επιτρέψετε να σας στοιχειώσουν τα όνειρα με τις ιστορίες τους. Ο όρος Catch 22 ορίζει συνήθως ένα πρόβλημα, το οποίο αδυνατεί να βρει τη λύση του λόγω αντιφατικών κανονισμών, μουσικά όμως, οι Fiptop Box βρήκαν τη λύση τους και σιγά σιγά θα βρουν και το δρόμο προς το υποσυνείδητο μας.

519

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.