THE DILLINGER ESCAPE PLAN: Νέο official audio από το νέο album

Στις 14 Οκτωβρίου αναμένεται το “Dissociation” των The Dillinger Escape Plan και το σχήμα παρουσιάζει ένα ακόμη τραγούδι μέσα από το νέο δίσκο, με τίτλο “Symptom Of Terminal Illness”…

Να υπενθυμίσουμε πως, σύμφωνα με δηλώσεις του frontman, Greg Puciato, πρόκειται να είναι και το τελευταίο album της μπάντας.

“Ξέρω πως είναι περιέργη δήλωση, μιας και δεν έχουμε σταματήσει να λατρεύουμε αυτό που κάνουμε, να βγάζουμε δίσκους και να παίζουμε live. Ουσιαστικά επιλέγουμε να σταματήσουμε κάτι που αγαπάμε, το οποίο προφανώς ακούγεται τρελό στους οπαδούς μας. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουν είναι πως ένας ζωγράφος πχ δεν ζωγραφίζει μέχρι να του τελειώσει η μπογία, ή έως ότου πέσει το χέρι του… Θα υπάρξει λοιπόν εκείνη η στιγμή που που θα βάλει την τελευταία πινελία. Ή όταν γυρίζεις μια ταινία, δε συνεχίζεις μέχρι να τελειώσει το φιλμ. Πρέπει να ξέρεις πότε είναι το σωστό σημείο για να την ολοκληρώσεις. Δε μου αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται μέχρι να πατώσουν, ούτε τα αποτυχημένα sequel ταινιών! Ποιο το νόημα του να υπάρξει “Pirates Of The Caribbean 7″; Για εμάς λοιπόν, είναι μια καλή στιγμή να σταματήσουμε…”, λέει χαρακτηριστικά ο Puciato.

“Κλείνουμε 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και λογικό είναι να έχουμε κουραστεί”, δηλώνει παράλληλα ο κιθαρίστας -και ιδρυτικό μέλος- Ben Weinman.
“Δεν είναι ότι γεράσαμε, ή ότι βαρεθήκαμε. Τα δίνουμε όλα σε κάθε show κι ύστερα από ένα τόσο μεγάλο διάστημα, χρειαζόμαστε χρόνο και για τους εαυτούς μας. Σίγουρα θα μας λείψουν οι συναυλίες, οι οποίες για μένα προσωπικά λειτουργούν σαν κάθαρση, αλλά και πάλι, το θεωρώ σημαντικό να είναι στο χέρι μας το πότε θα αποχωρίσουμε και το πότε θα επανέλθουμε, προτού επέλθει η πραγματική φθορά”.

Ακολουθεί το εξώφυλλο κι η tracklist του “Dissociation”, όπως και το κομμάτι “Limerent Death”…

01. Limerent Death
02. Symptom Of Terminal Illness
03. Wanting Not So Much As To
04. Fugue
05. Low Feels Blvd
06. Surrogate
07. Honeysuckle
08. Manufacturing Discontent
09. Apologies Not Included
10. Nothing To Forget
11. Dissociation

81