MARE INFINITUM: “Alien Monolith God”

Λίγα πράγματα γνωρίζουμε για την μουσική Ρωσία και όταν σκάει μύτη κάποιο rock/metal σχήμα από την Κόκκινη Μητέρα, φαντάζει σαν να έχει αυτομολήσει από την αγκαλιά του αδερφού Πούτιν.

Οι Mare Infinitum είναι το εκφραστικό σκάφος του Georgiy Bykov που αναλαμβάνει κιθάρες, μπάσο και προγραμματισμό του συγκροτήματος και πέραν αυτού, γνωρίζουμε για την ύπαρξη των δυο τραγουδιστών Ivan Guskov και Andrey Karupkhin.

Το δεύτερό τους album, “Alien Monolith God”, αφού πήρε τις ιδανικότερες κριτικές μετά την κυκλοφορία του το 2015, έπεσε στα χέρια της Adulruna Records (του ιθύνοντα νου των Therion, κύριου Johnsson) και επανακυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι Mare Infinitum είναι ένα πανέμορφο κράμα doom και ατμοσφαιρικού death metal και σε κρατάει στην τσίτα σε όλη τη διάρκεια των χορταστικών 55 λεπτών. Βαριά φωνητικά που φέρουν στο νου πρώιμους Amorphis και πιο χαλαρά που θυμίζει Therion, πάνω από ένα μυστικιστικό μουσικό περίβλημα που είναι όσο προοδευτικό θα απαιτούσε κανείς. Τα μεγάλα κομμάτια δεν τρομάζουν αφού αλλάζουν συνεχώς μορφή και σε καμιά των περιπτώσεων δεν πλήττεις με ένα μοναδικό αριστούργημα.

Το “Alien Monolith God” είναι ένα σύγχρονο μουσικό θαύμα που θα ακούς και μετά από καιρό, αφού συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον, χωρίς να μπαίνει σε mainstream-ισμούς για να πιάσει περισσότερο κοινό. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία όσο πρέπει και αποτελεί ένα κόσμημα σε πρόθεμα του metal μουσείου!

Κρίμα που δεν το πήραμε χαμπάρι από πέρυσι να το βάλουμε και στη λίστα με τα καλύτερα.

621

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.