HARDCORE SUPERSTAR

Οι Σουηδοί Hard Rockers, Hardcore Superstar, κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το νέο τους 8ο στούντιο δίσκο τους με τίτλο “Split Your Lip”. Με αφορμή αυτό και χωρίς δεύτερη σκέψη μιας και είναι μια μπάντα που προσωπικά μου αρέσει πολύ, έσπευσα για τη συνέντευξη. Ο πολύ γεμάτος χιούμορ και σχεδόν πάντα ευδιάθετος Adde, βασανιστής των drums τους, ανακρίθηκε και απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις. Κύριοι διοργανωτές, μήπως είναι καιρός να τους δούμε πριν βγουν και αυτοί στη σύνταξη; Αν και τον πέτυχα σε καλή μέρα και παρόλο το χαμογελαστό του στυλ και τη διάθεσή του για αστεία, φαίνεται ότι οι συνεντεύξεις δεν είναι το φόρτε του. Ίσως να προτιμά από ότι φαίνεται party με κορίτσια..

Καλησπέρα Adde. Πώς είσαι; Θα ήθελα να σου πω ότι είμαι οπαδός των Hardcore Superstar και πραγματικά χαίρομαι που κάνω αυτή τη συνέντευξη μαζί σου.
Γεια σου Γιώργο! Είμαι σε καλή διάθεση, αισθάνομαι πολύ καλά. Ευχαριστώ!!!

Λοιπόν, νέο album με διαφορά ενός έτους από το προηγούμενο. Φαίνεται πως ο νέος κιθαρίστας σας έχει “δέσει” καλά με τη μπάντα. Θα ήθελα το σχόλιό σου.
Με τον Vic, έχουμε αποκτήσει άλλον έναν ακόμα δημιουργό τραγουδιών. Εγώ και ο Martin γράψαμε όλα τα τραγούδια στο παρελθόν, και μας πήρε μόνο ένα χρόνο για να γράψουμε και να ηχογραφήσουμε ένα νέο άλμπουμ, για αυτό.

Τελικά, γιατί αποφασίσατε να χωρίσετε το δρόμο σας με τον Thomas Silver; Έχω ακούσει πολλούς λόγους γι ‘αυτό και θα ήθελα να έχω μια επίσημη τοποθέτηση.
Έχασε τη γυναίκα του, το κρεβάτι του και βαρέθηκε να είναι διαρκώς σε περιοδεία. Γνωρίζω ότι ο Thomas έχει αλλάξει τη δική του εκδοχή μια- δυο φορές, αλλά αυτό είναι ακριβώς ότι μας είπε, όταν μας εγκατέλειψε.

HCSS

Ας μιλήσουμε λίγο για το “Split Your Lip” τώρα. Η διαδικασία γραψίματος και ηχογράφησης ήταν η ίδια με το “Beg For It”;
Έγραψα όλα τα τραγούδια μου με μια ακουστική κιθάρα και έγραψα μόνος μου για πρώτη φορά! Ο Vic και Ο Martin, έγραψαν μερικά πραγματικά καλά πράγματα από κοινού. Μαζευτήκαμε και παίξανε τα κομμάτια του καθενός. Ήταν πολύ συναρπαστικό το να ακούς το τι έχουν κάνει. Το “Beg For it” γράφτηκε ως επί το πλείστον από εμένα και τον Martin και η διοργάνωση του έγινε από ολόκληρη τη μπάντα.

“Split Your Lip” λοιπόν ο τίτλος… Adde, μήπως θέλετε να δηλώσετε κάτι με τον τίτλο, να στείλετε ένα μήνυμα ή είναι μέρος του “χιούμορ” της μπάντας;
Το ομώνυμο τραγούδι μιλά για την ενεργοποίηση από τη βία, αλλά εμείς επιλέξαμε να πάμε σε μια άλλη κατεύθυνση, πιο σέξι, όταν κάναμε το εξώφυλλο. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται ότι σχετίζεται ή έχει να κάνει με το στοματικό σεξ .. (γέλια)! Μας άρεσε πολύ η παρανόηση του τραγουδιού.

Οπότε, τι συμβολίζει το εξώφυλλο;
Θέλαμε ένα εξώφυλλο που να μοιάζει με τον ήχο του πως ακουγόμαστε, και να λέει: “Τα κορίτσια έρχονται να ενταχθούν στο Party”! (γέλια)

Γιατί αποφασίσατε να βγάλετε το δίσκο τόσο γρήγορα; Θέλω να πω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν χωνέψει την προηγούμενη δουλειά σας ακόμα..
Είχαμε τόσα πολλά τραγούδια και χρειαζόμασταν να τα βγάλουμε από μέσα μας . Γράφουμε πάντα νέο υλικό κυρίως όταν ξεκινάμε ένα νέο album. Δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε παλαιότερες ιδέες, είναι πολύ βαρετό.

HCSS

Πρόσφατα ήταν να μας επισκεφτείτε για μια συναυλία. Τελικά τι έγινε με αυτό;
Ακυρώθηκε.. Δε ξέρω το λόγο.. (γέλια)

Θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για την παραγωγή του δίσκου και το studio όπου ηχογραφήθηκε το νέο σας πόνημα.
Έχουμε προσλάβει αυτόν τον θεότρελο Tobias Lindell για την παραγωγή και τη μίξη! Αυτό που εμείς θέλαμε και ήθελε και εκείνος, ήταν να πάμε πίσω στο στούντιό του και να παίξουμε ζωντανά ολόκληρο το album! Οπότε κάναμε πρόβες για έξι εβδομάδες και μετά πήγε στο στούντιο του και το ολοκλήρωσε μέσα σε πέντε ημέρες. Το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι πολλά γέλια, καφέ και ποτό…

Σχεδιάζετε να κάνετε κάποια νέα περιοδεία για να το υποστηρίξετε;
Μόλις ξεκινήσαμε τη περιοδεία στην Ουαλία. Περισσότερες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

HCSS

Περιοδεία, album, περιοδεία. Πώς είναι η ζωή στο δρόμο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
Έχουμε “καθαρίσε” όταν ηχογραφούμε τους δίσκους μας, αλλά όταν ξεκινάμε νέα περιοδεία, τα καταστρέφουμε όλα!! Είναι πραγματικά ένα τρόπος ζωής Jekyll And Hyde.

Υπάρχουν καθόλου προστριβές μεταξύ των υπολοίπων μελών της μπάντας;
Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καιρό τώρα, τσακωνόμαστε σαν αδέρφια.

Έχετε κρατήσει επαφή με τον πρώην κιθαρίστα σας;
Τον βλέπω κάθε εβδομάδα. Ήρθε στην συναυλία μας μερικές ημέρες πριν. Αυτός πάντοτε θα είναι αδερφός για εμάς.

Adde, υπάρχει περίπτωση να σας ξαναδούμε να παίζετε μαζί; Πολλοί οπαδοί των Hardcore Superstar το θέλουν.
Ποτέ δε ξέρεις..

Θα κυκλοφορήσετε κάποιο single από το “Split Your Lip”;
Ναι. Μόλις κυκλοφόρησε το “Moonshine” σαν πρώτο single.

HCSS

Λοιπόν, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Περιοδεία μέχρι να κάνουμε εμετό με αυτό. (γέλια)

Την ίδια χρονιά, κυκλοφορήσατε ένα album και ένα Best Of. Την αμέσως επόμενη χρονιά, βγάζετε νέο δίσκο. Δεδομένου της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που επικρατεί. Δεν νομίζετε ότι έτσι επιβαρύνεται τη τσέπη των υποστηρικτών σας;
Δεν γνωρίζω για το Best Of , μάλλον θα είναι κάποιο bootleg… Δεν χρειαζόμαστε να κυκλοφορήσουμε δίσκο με τα καλύτερα κομμάτια μας, όλα τα κομμάτια μας είναι τα καλύτερα! (γέλια)

Σαν Adde, έχεις κατά νου να κυκλοφορήσεις κάποιο Project ή ένα σόλο δίσκο στο μέλλον;
Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω τώρα αφού το μωρό μου είναι οι Hardcore Superstar.

HCSS

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας;
ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ! (φωνάζοντας)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου Adde. Ελπίζω να σας δούμε σύντομα από τα μέρη μας.
Να είσαι καλά. Cheers.


232