CONQUEROR: “War.Cult.Supremacy”

Οι Καναδοί Conqueror είναι ένα από αυτά τα συγκροτήματα που είναι πιο πολύ γνωστά σαν προπομποί κάποιου άλλου.

Στην ουσία είναι για τους Revenge ότι ήταν οι Hellhammer για τους Celtic Frost, μια εισαγωγή, μια πρωτόλεια μορφή που αν και αξιόλογη από μόνη της ωχριά μπροστά στην συνέχεια.

Στα 3 χρόνια ύπαρξής τους κυκλοφόρησαν 2 demo, 1 split με τους Black Witchery και το άλμπουμ “War Cult Supremacy” πριν διαλύσουν κι ο ένας εκ των 2, ο James Read, γίνει ιδρυτικό μέλος των Revenge και ο δεύτερος, ο Ryan Forster, προσχωρήσει στην δεύτερη ενσάρκωση των Blasphemy.

Από τα πιο πάνω ονόματα ήδη ξέρετε τι περίπου θα ακούσετε… ακραίο, κτηνώδες και σαματατζίδικο death/black του σκότους, αυτό που κάποιοι αποκαλούν war metal, χαοτικό και τίγκα στην παραμόρφωση κομπλέ με την απαραίτητη πολεμοχαρή μισανθρωπία στους στίχους.

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία ΔΕΝ είναι μόνο re-issue του άλμπουμ, είναι στην ουσία όλη η δισκογραφία τους μαζί με ένα DVD με την μοναδική live εμφάνιση τους στο Nuclear War Now Festival του 2014, για αυτό άλλωστε προστέθηκαν και οι τελείες στον τίτλο, που μαζί με το νέο εξώφυλλο παραπέμπουν ευθέως στους Revenge γιατί κάπως πρέπει να δείξεις την σύνδεση για να πουλήσεις και κάτι παραπάνω.

Αξίζει να αγοράσει κάποιος αυτό τον δίσκο; Εξαρτάται. Αν έχεις ήδη τα Revenge, Blasphemy κλπ και ακούς Bestial Warlust με τον πρωινό καφέ τότε ναι, αυτή η κυκλοφορία αξίζει. Αν όχι, τότε αυτός ο δίσκος ίσως να μην είναι για σένα, ρίξε μια αυτιά στα γκρουπ που ακολούθησαν και αν αντέξεις και δεν σε χαλάει να αιμορραγούν τα αυτιά σου ξεκίνα με αυτά. Μόνο για ήδη οπαδούς και συλλέκτες.

436

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.