DOPETHRONE: “1312” EP

Αφού έκαναν πάταγο με το “Hochelaga” πέρυσι και κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάιο ένα επτάιντσο split με τους Fister, επανέρχονται λίγους μήνες αργότερα με το ΕΡ “1312”.

Τρία κομμάτια αποτελούν το νέο πόνημα των Καναδών Dopethrone, που και πάλι προσφέρουν με ό,τι προαιρείστε μέσω της σελίδας τους στο Bandcamp.

Όσοι παρακολουθούσαμε τα τεκταινόμενα σε σχέση με το νέο festival της Smoke the Fuzz, ξαφνικά πορωθήκαμε με το εναρκτήριο κομμάτι “Shot Down”, το οποίο είναι αυτό που θα αγαπούσε κάθε sludge metal ακόλουθος. Είναι το γνώριμο στιλάκι των Dopethrone, αλλά σε όσο πιο mainstream ύφος γίνεται, δημιουργώντας ένα τραγούδι γλυκόπιοτο και για συνεχείς επαναλήψεις.

Το δεύτερο, “Drifter”, είναι πιο αργό και βασανιστικό από το προηγούμενο, αλλά δεν στέκεται στο δυναμικό επίπεδο αυτού, ενώ το τελευταίο, “Skag Reek”, είναι κάτι ανάμεσα στα προηγούμενα δυο.

Η παραγωγή αρκούντως σάπια για αυτό που υποθέτω πως θέλουν να επιτύχουν, με ένα εξώφυλλο που μάλλον θα ζήλευε ο Rob Zombie. Σφηνάκι καναδέζικης “υποκουλτούρας” που ίσως προμηνύει κάτι εκτενέστερο. Ποιος ξέρει;

Το τσαφ του αναπτήρα σου το άκουσα και ξέρω τι πας να κάνεις, μιας που είναι καλό soundtrack για τέτοιες δουλειές το παρόν, αλλά όχι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια για να τη φέρεις σε πέρας.

635

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.