THE WOUNDED KINGS: “Visions in Bone”

Τι περίεργο συναίσθημα να βρίσκεις ένα ακόμη ενδιαφέρον συγκρότημα, αν και μετράει ήδη τέσσερα album  και αμέσως να μαθαίνεις ότι αυτό το πέμπτο είναι και το τελευταίο τους;

Οι Βρετανοί The Wounded  Kings μετά από 12 χρόνια πορείας, μας αποχαιρετούν οριστικά με ένα εξαίσιο album προοδευτικού doom metal.

Εκτός από τα συνήθη ύποπτα ονόματα των Candlemass και Solitude Aeturnus, οι Wounded Kings προσθέτουν και πινκφλοϋδισμούς στο σκοτεινό τους τοπίο και κάνουν τα μακροσκελή κομμάτια τους άκρως ελκυστικά.

Από το εναρκτήριο έπος 14 λεπτών “Beast”, το Cathedral-ικό “Vultures” ως τον απόλυτο επιτάφιο του τετράλεπτου “Bleeding Sky”, οι The Wounded Kings είναι η χαρά του μαυροφορεμένου. Μονολιθικά τύμπανα, βαριές νωχελικές κιθάρες και μπάσο που αφήνει λακκούβες στα woofer, με φωνητικά όπως τα φαντάζεται κανείς συνδυάζοντας τις επιρροές που παραπάνω σημείωσα.

Κρίμα, που τους ανακάλυψα τόσο αργά και ακόμη πιο κρίμα που δεν θα μπορέσουμε να τους δούμε ζωντανά! Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια!

467

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.